Ecomobiel: van operatiekamer naar wagenparkbeheer

Ecomobiel: van operatiekamer naar wagenparkbeheer

Redactie Baaz

Om te zorgen dat elektrische bussen of vrachtwagens zonder problemen optimaal inzetbaar zijn gedurende de dag, wordt technologie gebruikt die eerder zijn dienst bewees in operatiekamers in ziekenhuizen.

Het is een van de primeurs die te zien is op de Vakbeurs Energie en Ecomobiel. De Benelux-divisie van het Duitse bedrijf Bender bedacht de innovatie waarmee wagenparkbeheerders door middel van visualisatie op een touchscherm precies kunnen zien of en hoever elektrische bussen of vrachtwagens zijn opgeladen en of er wellicht een ander voertuig moet worden ingezet omdat er bijvoorbeeld één last heeft van storingen.

Techniek voor operatiekamer

'Deze technologie hebben we ontwikkeld voor operatiekamers', vertelt Raymond Vergouwe, commercieel technisch adviseur bij Bender Benelux tijdens de Ecomobiel in de Brabanthallen in Den Bosch. 'In ziekenhuizen worden ze gebruikt om alle kritische systemen nauwgezet te kunnen monitoren tijdens operaties', aldus Vergouwe op de site van Ecomobiel.

Omdat Bender actief is in verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg, industrie, offshore, datacenters, maar ook e-mobility, en de 17 medewerkers van de Benelux-divisie regelmatig met elkaar overleggen, vond de operatiekamertechniek als vanzelf zijn weg naar de mobiliteitssector

Vergouwe: 'De markt loopt tegen het probleem aan dat er geen totaaloverzicht is van de beschikbaarheid van hun wagenpark. Mijn collega wees me op de mogelijkheden van onze visualisatietechniek. Die kunnen we volledig customizen voor andere marktsegmenten.'

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie