Ecomobiel: ondernemen met energie

Ecomobiel: ondernemen met energie

Redactie Baaz
Op 10, 11 en 12 oktober 2017 vindt alweer de 9de editie plaats van de vakbeurs Ecomobiel. De vakbeurs is de schakel in energietransitie op het gebied van duurzame mobiliteit en biedt ieder jaar praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken.

Denk bijvoorbeeld aan manieren om energie- en brandstofkosten te verlagen, de ideale mobiliteitsmix samen te stellen, slimme organisatie van een wagenpark of betere doorstroming van verkeer door weggebruikers tijdig te informeren.

Systeemverandering

Wendy van de Geijn van organisator 54events: 'Succesvolle energietransitie vereist een verandering van het systeem en heeft impact op alles van beleid tot businessmodel. En dus ook mobiliteit! De doelstellingen zijn voor Nederland als geheel alleen te bereiken door de verbinding over sectoren heen te maken en zo samen te versnellen. Het thema van dit jaar 'Ondernemen met Energie' is daarom niet voor niets gekozen. Het mes snijdt aan 2 kanten: Energie is een product waar ondernemingen van kunnen bestaan en ondernemend Nederland moet er met z’n allen de schouders onderzetten om de doelstellingen te halen. De dwarsverbanden, innovaties en nieuwe samenwerkingen die ontstaan zijn de motor van de energietransitie en bieden nieuwe kansen.'

Elektrificatie van werktuigen

Dragend op het succes van accugereedschap die de afgelopen jaar een enorme vlucht heeft genomen, is het nu nog de inhaalslag van de machinebouwers afwachten. Vooral op het gebied van park, stad, land en in de mechanisatie branche vindt een ware metamorfose plaats, immers kunnen allerhande machines en werktuigen worden geëlektrificeerd. De accutechniek van tegenwoordig geeft voldoende capaciteit om zelfs gehele tractoren elektrisch te kunnen laten rijden. Maar u kunt ook denken aan elektrische zitmaaiers, transporters, machines ten behoeve van golfbaanonderhoud en een scala van bijvoorbeeld accugereedschap, maar ook grotere landbouwmachines zoals shovels.

Naast het Park, stad en land paviljoen kunt u natuurlijk zoals u van de beurs gewend bent voor de thema’s personenvoertuigen, transport & distributie, laden & infrastructuur en smart mobility terecht. Meer dan 5.000 bezoekers en 350 exposanten en partners vinden elkaar om kennis en ervaringen te delen en samenwerkingen te starten. Exposanten geven de beurs niet voor niets een 7,5.

Tegelijk met Ecomobiel wordt in de Brabanthallen de Vakbeurs Energie georganiseerd. Dit is hét live B2B-platform gericht op duurzame energieopwekking en energiebesparing. Een platform boordevol innovaties, lezingen, live demonstraties en waardevolle contacten. Besteed uw tijd goed en efficiënt: bezoek beide vakbeurzen en u bent weer helemaal op de hoogte van alle ins en outs rond Energie en mobiliteit.

Voor meer informatie of deelname mogelijkheden aan Ecomobiel neem contact op met Brian Weller via brian@54events.nl. Regel nu een gratis toegangskaart hier.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie