Dyflexis introduceert inklokken op werk met OV-chipkaart en pinpas

Dyflexis introduceert inklokken op werk met OV-chipkaart en pinpas

Redactie Baaz
Met het nieuwe kloksysteem van Dyflexis, een Haagse scale-up die zich focust op slimme oplossingen voor workforce management, is het voor werknemers nu mogelijk om in te klokken met persoonlijke pasjes. Zo kunnen zij met gebruik van hun eigen OV-chipkaart of pinpas aan het begin en einde van de werkdag hun uren registreren.

Dyflexis neemt met deze techniek definitief afscheid van inklokken met een vingerscan. De nieuwe methode is wel persoonlijk, maar niet privacygevoelig. Het voordeel hiervan is dat werknemers geen extra pasje of druppel meer op zak hoeven te hebben en hun privacy tegelijkertijd gegarandeerd is. Dyflexis is actief in branches waar vooral met non-desk medewerkers wordt gewerkt zoals: recreatie, retail & e-commerce, zorg & welzijn, horeca en productie & warehousing.

Weten wie, waar op welk moment aanwezig is

Naast de introductie van klokken met persoonlijke pasjes, voegt Dyflexis ook een toegangscontrolesysteem toe aan haar portfolio. Dit maakt het nu mogelijk om toegangscontrole, aanwezigheidsregistratie en bezoekersregistratie vanuit één centrale plek te regelen. Met Dyflexis geven werkgevers aan wie waar, op welk moment naar binnen mag. Aan de hand van persoonsgebonden tags en kaarten kunnen alleen mensen met de juiste bevoegdheid bepaalde ruimtes betreden. Medewerkers worden één keer geregistreerd en gebruiken hun controlemiddel voor zowel toegangscontrole als voor het kloksysteem. 

Naadloze integraties

Dyflexis biedt als eerste in de markt een naadloze integratie tussen workforce management software, urenregistratie hardware en toegangscontrole. Het voordeel is dat de werkgever hierdoor een totaaloverzicht in één dashboard heeft. Dit verschaft de werkgever meer inzicht in kosten en voorziet hem of haar van de tools om een slimme personeelsplanning te maken. Naast koppelingen met alle loonpakketten zoals NMBRS, Loket en AFAS, is het nu met Dyflexis ook mogelijk om te koppelen met BI-tooling en ERP systemen. Dit geldt ook voor systemen die door organisaties in eigen beheer zijn ontwikkeld.

Matthijs van den Ende, CEO van Dyflexis: "Wij zijn continu op zoek naar oplossingen waar zowel werkgevers als werknemers bij gebaat zijn. Het gebruik van persoonlijke pasjes is wat ons betreft de beste vervanging van de vingerscan. Met deze methode laat de werkgever zien privacy serieus te nemen, zonder in te boeten op gebruiksgemak. De wetgeving rondom privacy wordt steeds strenger en wij kiezen ervoor om voorop te lopen op dit gebied. Wij zijn dan ook Data Pro gecertificeerd. Daarnaast zijn we achter de schermen al druk bezig om de volgende stap te zetten. Binnenkort willen we inklokken met mobiele telefoons mogelijk maken aan de hand van NFC technologie."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie