Duurzame energie succesfactor voor ondernemers

MVO
Redactie Baaz
Duurzame energie en groene energie zijn termen die je steeds vaker hoort als het gaat om het energiecontract dat je afsluit. En dat geldt niet alleen voor particulieren, maar steeds vaker ook voor ondernemers.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zo wordt duurzaam ondernemen gezien als een van de succesfactoren. Waarom is het verstandig om als ondernemer te kiezen voor duurzame energie?

Voordelen van duurzame energie voor ondernemers 

Aan het gebruik van duurzame energie zitten natuurlijk heel veel voordelen. Niet op de minste plaats is het beter voor het milieu. Maar vooral voor ondernemers is het fijn dat je duurzame energie zelf kunt opwekken. En wek je meer op dan je zelf nodig hebt, dan kun je dat weer terugleveren aan de energiemaatschappij. Je verdient op deze manier zelfs aan duurzame energie. Zorg er dan ook voor dat je filtert op duurzame energie als je een energievergelijker gebruikt om te kijken welke energiemaatschappij het beste bij jou past,. 

Nadelen van duurzame energie voor ondernemers 

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan het gebruik van duurzame energiebronnen. Een van de meest gehoorde nadelen is dat het zorgt voor horizonvervuiling. Wie wil er nu een windmolen in zijn achtertuin. Voor ondernemers is een belangrijk nadeel dat de opstartkosten relatief hoog zijn. Voordat je geld kunt gaan besparen of zelfs verdienen door windenergie of zonne-energie moet je eerst een windmolen of serie zonnepanelen aanschaffen. Daarnaast moet je deze natuurlijk goed onderhouden. 

Duurzame energie is de toekomst 

De afgelopen jaren is een trend te zien dat duurzame energiebronnen steeds kleiner en beter worden. Ook worden ze steeds goedkoper. Dat betekent dat de nadelen van het gebruik van groene energie steeds kleiner worden. Met daarbij het vooruitzicht van het opraken van de olie- en gasvoorraden, kan het niet anders zijn dan dat je als ondernemer zo snel mogelijk over moet gaan op duurzame energie. 

Staar je niet blind op de prijs 

Natuurlijk is de prijs die je betaalt voor groene stroom belangrijk. Je wilt natuurlijk voor je stroom en gas een zo laag mogelijk tarief betalen. Maar dat is niet het enige dat belangrijk is. Een ander aspect waar je als ondernemer rekening mee moet houden als je een energiecontract aangaat, is de ondersteuning die geboden wordt. Ga je zelf duurzame energie opwekken dan is het belangrijk dat er een onderhoudscontract geboden wordt, zodat je geen zorgen meer hebt over de staat van onderhoud. Ook is het belangrijk te weten welke hoeveelheid energie je terug mag leveren en welk tarief daarvoor betaald wordt. 

Maak de juiste keuze 

Om te bepalen welke energieleverancier voor jou het meest interessant is kun je het beste gebruikmaken van een energievergelijker. Kies dan een vergelijker waarbij je kunt filteren op leveranciers die groene stroom bieden en aan wie jij duurzame energie tegen een gunstig tarief kunt terugleveren. Op die manier krijg jij een shortlist van leveranciers die net als jij het milieu belangrijk vinden, maar jou daarnaast ook een goede deal kunnen bieden.
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie