Duurzaam speelgoedbedrijf Planet Happy neemt houtenspeelgoed-producent Van Dijk Toys over

Duurzaam speelgoedbedrijf Planet Happy neemt houtenspeelgoed-producent Van Dijk Toys over

Redactie Baaz

Ondernemer Mark Ligteringen van speelgoedbedrijf Planet Happy is via CrowdAboutNow een crowdfunding gestart om de houtenspeelgoed-producent Van Dijk Toys over te nemen. Planet Happy bestaat al tien jaar en heeft met zijn duurzame speelgoedwinkel als missie om bij te dragen aan de toekomstige wereld voor onze kinderen. Producent Van Dijk Toys heeft Planet Happy gevraagd hun merk over te nemen. Om de overname van het merk en de voorraad te bekostigen is in totaal 200.000 euro nodig, al 75.000 euro is bereikt.

Planet Happy 

Planet Happy is een speelgoedwinkel waar houten- en duurzaamspeelgoed verkocht wordt. Mark Ligteringen is Planet Happy in 2012 gestart met als doel om impact te maken voor de toekomstige wereld van onze kinderen. Inmiddels heeft het bedrijf naast een online speelgoedwinkel vier fysieke winkels, in Amsterdam, Nijmegen, Arnhem en Driebergen. Ook verkoopt Planet Happy direct aan kinderopvanglocaties, waar de populariteit van duurzaam speelgoed toeneemt.

Duurzame productie binnen Europa

Vanaf het begin is Ligteringen met Planet Happy vaste klant bij houtenspeelgoed-producent Van Dijk Toys, een Nederlands bedrijf dat haar speelgoed produceert in Europa. Ligertingen: “Zo kwam ik vorig jaar in gesprek met de eigenaren van Van Dijk Toys. Voor één van hen was het moment daar om het stokje over te dragen, zij zagen in mij een goede opvolger. Voor mij was dit al tijden een droom: merkeigenaar worden.” 

De fabriek van Van Dijk Toys staat in Roemenië, waar Ligteringen onlangs een bezoek bracht: “Na een bezoek aan de fabriek was ik onder de indruk, hoe ze door jarenlange ervaring de hoge kwaliteit waarborgen. Dit in combinatie met het sociale verhaal om aldaar lokaal de werkgelegenheid te verbeteren, geeft een goed gevoel. Na dit bezoek wist ik het helemaal zeker, hier wil ik aan verder bouwen.” 

Crowdfunding

Om de overname te financieren kiest Ligteringen voor een crowdfunding via CrowdAboutNow, ook drie van zijn winkels heeft hij via het platform gefinancierd. “Ik vind crowdfunding een fantastische financieringsvorm die goed past bij mijn bedrijf. Trouwe klanten kunnen mee investeren en zich daarmee niet alleen achter mijn bedrijf, maar ook achter onze duurzame missie scharen.” 

Die achterban is niet alleen waardevol in goede tijden van groei, maar ook in mindere tijden legt Ligteringen uit: “Ook in de lastige corona jaren heb ik veel aan de steun en het vertrouwen van de achterban uit eerdere crowdfunding campagnes gehad. Nu kunnen we weer samen vooruit: op naar een toekomst met duurzaam speelgoed!”

Voor de overname is 200.000 euro nodig, al 75.000 euro is bereikt. Investeren kan nog tot 3 november 2023. 

Ook interessant:

Lees hier: RobotWise en bol. (voorheen Bol.com) slaan opnieuw handen ineen om kansengelijkheid te vergroten

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie