Dutch Sport Tech Fund investeert in vitaliteitsapp NewU

Dutch Sport Tech Fund investeert in vitaliteitsapp NewU

Redactie Baaz

Dutch Sport Tech Fund investeert in de Nederlandse scale-up NewU. Het bedrijf ontwikkelde een vitaliteitsapp die werknemers helpt om gezonder te leven met op maat gemaakte tips: het ‘Netflix voor gezonde gewoontes’. NewU gebruikt de investering voor buitenlandse expansie. NewU wil dat een miljoen mensen gezonder leven met hun app en hoopt uit te groeien tot de grootste vitaliteitsapp in Europa.

Het Netflix voor gezonde gewoontes

NewU is in 2019 opgericht door Gijs Limborgh en Bart Spangenberg. Limborgh en Spangenberg leerden elkaar kennen als wedstrijdroeiers, deelden een passie voor sport en gezondheid. “Met onze app NewU willen we het voor meer mensen nog makkelijker maken om gezonder te leven. NewU laat werknemers gezondere gewoontes ontwikkelen op het gebied van eten, bewegen en slapen. Daarbij maakt het niet uit of iemand een ervaren sporter is of gewoon wil stoppen met roken. Onze app wordt gebruikt door werknemers van organisaties als De Alliantie, Vervoerregio Amsterdam en ICU Medical. We hebben gebruikers in Nederland, Luxemburg, Engeland en België.”

Limborgh: “De app bestaat uit twee onderdelen: een individueel en gezamenlijk programma. Het individuele programma is ‘het Netflix voor gezonde gewoontes’. Deelnemers krijgen op maat gemaakte tips, waarbij rekening wordt gehouden met iemands interesses. We willen het even makkelijk maken om gezonder te leven als om Netflix aan te zetten; daar hoef je ook niemand voor te motiveren. Het collectieve programma laat werknemers samen aan programma’s als Dry January deelnemen of ze evenveel kilometers laten fietsen als de Tour de France. De gezamenlijke programma’s zorgen voor verbinding tussen collega’s, wat met het vele thuiswerken geen overbodige luxe is.”

Investering van Dutch Sport Tech Fund voor buitenlandse groei

Limborgh: “De afgelopen jaren was er veel buitenlandse interesse, dus gebruiken we de investering om internationaal op te schalen richting België, Luxemburg, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Daarbij profiteren we van de kennis van Dutch Sport Tech Fund op het gebied van IT en hoe je een bedrijf internationaal opschaalt. Er zijn veel raakvlakken tussen het fonds en onze organisatie. We vergelijken allebei ondernemen met topsport: samen hard werken om de top te bereiken. Met NewU willen we van alle werknemers topsporters maken. Die bijdrage aan vitaliteit sluit aan bij de doelen van Dutch Sport Tech Fund. Uiteindelijk hopen we dat er meer dan een miljoen mensen gezonder leven met onze app. We willen uitgroeien tot de grootste vitaliteitsapp in Europa.”

Alexander Janssen, CEO van Dutch Sport Tech Fund: “Onze missie is om bij te dragen aan bedrijven die een positieve impact maken op het gebied van sport en vitaliteit. We kijken er dus naar uit om NewU te helpen om verder te groeien. De datagedreven aanpak van de startup onderstreept dat hun aanpak werkt. Organisaties zien in een dashboard ‘het rendement op gezondheid’: hoeveel vitaler hun werknemers zijn geworden. NewU bewijst in de praktijk hoe technologie een bijdrage kan leveren aan sport en vitaliteit.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie