DS Automobiles klaar voor viering van 100ste race in Formula E
Formula E

DS Automobiles klaar voor viering van 100ste race in Formula E

Redactie Baaz
  • 100ste race voor DS Automobiles in het ABB FIA Formula E-wereldkampioenschap in Jakarta (Indonesië)
  • DS Automobiles is sinds 2015 betrokken bij Formula E en heeft een recordaantal titels en podiumplaatsen gewonnen
  • Het Franse premiummerk van Stellantis is de meest onderscheiden fabrikant de Formula E

Voor het merk DS Automobiles en het Formula E-kampioenschap markeert het weekend van 3 en 4 juni een zeer belangrijke verjaardag. Op zondag 4 juni – tijdens de tweede race van de Jakarta E-Prix – verschijnt de Franse fabrikant voor de 100ste keer sinds zijn intrede in het 100% elektrische kampioenschap aan de start van een Formula E-race.

16 overwinningen

DS Automobiles neemt al sinds 2015 deel aan het Formula E-kampioenschap. In dat jaar werd het tweede seizoen verreden. Het merk heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van de elektrische autosport met de ontwikkeling van drie generaties Formula E-auto’s. Op weg naar zijn 100ste race heeft het merk vier kampioenstitels behaald (inclusief die van zowel teams als coureurs), 16 overwinningen geboekt, 47 podiumplaatsen veroverd en 22 pole positions op zijn naam geschreven.

Om stil te staan bij dit jubileum, rijden regerend wereldkampioen Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne – de enige tweevoudig kampioen in de geschiedenis van de sport – in een DS E-TENSE FE23 met een speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde kleurstelling. Fransman Vergne, die ook ambassadeur van DS Automobiles is, draagt bovendien een helm in kleuren die de mijlpaal van 100 races extra glans geven.

Persoonlijkheden

De 100ste Formula E-race wordt groots gevierd, onder meer met publicaties op sociale netwerken en een video met getuigenissen van persoonlijkheden die een sleutelrol hebben gespeeld in het Formula E-avontuur van DS Automobiles (waaronder Béatrice Foucher, Yves Bonnefont, Alessandro Agag, Jean-Marc Finot, Thomas Chevaucher, Eugenio Franzetti, Jean-Eric Vergne, Stoffel Vandoorne, Antonio Félix Da Costa, Sam Bird en André Lotterer). Ook wordt stilgestaan bij andere geweldige momenten van het team: de debuuttitel in New York, de tweede titel in Berlijn, plus overwinningen in Sanya , Bern, Marrakesh, Monaco, Rome en Hyderabad.

Met twee dubbele titels (in 2019 met Jean-Eric Vergne en 2020 met Antonio Félix Da Costa) en gedurende bijna acht jaar podiumplaatsen in tal van andere races, is DS Automobiles de meest onderscheiden fabrikant in de Formula E. DS Automobiles blijft zich inzetten voor verdere topprestaties. Er bestaat dan ook geen twijfel dat de twee races van de Jakarta E-Prix op 3 en 4 juni het toneel vormen voor verdere mooie prestaties van het Franse team.

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance: “We beleven een historisch en emotioneel moment voor ons allen in Jakarta. Allereerst wil ik iedereen die met zoveel passie en talent heeft bijgedragen aan dit buitengewone evenement enorm bedanken. Het vieren van 100 races in de Formula E is echt een mijlpaal. Een paar jaar geleden besloot DS Automobiles zijn DS Performance-wedstrijdtak op te richten en deel te nemen aan het ABB FIA Formula E wereldkampioenschap. Dit bleek een gouden zet. Dankzij de vele overwinningen die we in de loop der jaren hebben behaald, is de reputatie van DS Automobiles aanzienlijk gegroeid en hebben we ook de technische ervaring opgedaan om de elektrificatie van het hele merk te ondersteunen en te versnellen. De Gen3-eenzitters van DS Performance blijven een uitstekend onderzoekslaboratorium om de volgende generatie elektrische straatauto's voor te bereiden. Vanaf 2024 zijn zelfs alle nieuwe auto's van DS Automobiles 100% elektrisch."

Belangrijkste resultaten DS Automobiles sinds intrede in Formula E:

  • 98 races
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 47 podiumplaatsen
  • 22 pole positions

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie