DS 7 VORMT MIDDELPUNT VAN PARADE TIJDENS STAATSBEZOEK KING CHARLES III AAN FRANKRIJK

DS 7 VORMT MIDDELPUNT VAN PARADE TIJDENS STAATSBEZOEK KING CHARLES III AAN FRANKRIJK

Redactie Baaz
  • Prominente rol voor DS 7 tijdens parade in Parijs bij staatsbezoek King Charles III en Queen Camilla aan Frankrijk.
  • Meerdere exemplaren DS 7 van Franse president Macron onderdeel van stoet door Parijs, met talloze foto’s en video’s die wereldwijd zijn verspreid als symbool van Franse gastvrijheid.

Het staatsbezoek van King Charles III en Queen Camilla aan Frankrijk (20 t/m 22 sep 2023) weerspiegelt de sterke, historische band tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het bezoek bood ook de gelegenheid om de wereld te laten kennismaken met de Franse cultuur, kunst en gastronomie, evenals een uniek nationaal erfgoed.

Koninklijke Hoogheden King Charles III en Queen Camilla werden ontvangen voor de Arc de Triomphe en vervolgens uitgenodigd voor een bezoek aan het Palais de l'Élysée. Voor de drukbezochte rit daarnaartoe over de Avenue des Champs-Élysées stapten King Charles III en Emmanuel Macron in de DS 7 CROSSBACK PRESIDENTIEL.

Het presidentiële voertuig dat in 2017 debuteerde, was de allereerste DS 7 CROSSBACK die de weg op ging en direct de expertise van DS Automobiles demonstreerde met een op maat gemaakt open dak en allerlei presidentiële kenmerken (‘Franse Republiek’-emblemen, vlaghouders, etc.). Het met zwart Art Leather beklede interieur is een toonbeeld van Frans design: het Lacquered Canvas is ontwikkeld en geproduceerd door Atelier Maury.

Ook andere exemplaren van de DS 7 maakten deel uit van de parade, waaronder de DS 7 ÉLYSÉE waarin Queen Camilla en Brigitte Macron naar het publiek wuifden. De DS 7 ÉLYSÉE, die sinds november 2021 deel uitmaakt van het wagenpark van de Franse president, heeft een uniek design en is gebaseerd op de DS 7 E-TENSE 4x4 300. Het model is verlengd en voorzien van speciale uitrustingen die hem geschikt maken voor zijn belangrijke taak. De DS 7 ÉLYSÉE treedt in de voetsporen van talloze DS-modellen die speciaal voor de Franse president zijn ontwikkeld.

Het staatsbezoek symboliseert de vriendschap en het vertrouwen tussen King Charles III en president Macron. Zij werkten in het verleden al nauw samen aan projecten voor de bescherming van biodiversiteit en de strijd tegen de opwarming van de aarde. DS Automobiles staat volledig achter de energietransitie. Vanaf 2024 zijn alle nieuw geïntroduceerde modellen van het Franse merk volledig elektrisch aangedreven.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie