DPD Nederland zet de volgende stap in duurzaamheid met partner Vos Logistics

DPD Nederland zet de volgende stap in duurzaamheid met partner Vos Logistics

Redactie Baaz

DPD Nederland kondigt met trots aan dat het in samenwerking met Vos Logistics overgaat op het gebruik van HVO-brandstof (Hydrotreated Vegetable Oil) in alle transporten die Vos Logistics voor DPD uitvoert. Deze belangrijke stap onderstreept DPD's toewijding aan duurzaamheid en brengt hen dichter bij hun ambitie om in 2040 een net-zero uitstoot te bereiken.  

DPD vermindert CO2-uitstoot met 60% door overschakeling op HVO-brandstof

Door over te schakelen op HVO-brandstof verwacht DPD de CO2-uitstoot van de transporten die Vos Logistics voor hen uitvoert, met ongeveer 60% te verminderen ten opzichte van het gebruik van reguliere diesel. Dit betekent een aanzienlijke vooruitgang waarmee DPD niet alleen de uitstoot compenseert maar ook actief vermindert.

Maurice Loef, Director Linehaul bij DPD Nederland, licht toe: "Vos Logistics is de eerste vervoerder op onze internationale linehaul die HVO voor ons implementeert. Met het gebruik van HVO-brandstof voor deze transporten, zien we dat ongeveer 10% van de dagelijkse kilometers die DPD aflegt nu op HVO100 gebeurt. Dit is een grote stap in onze missie om in 2040 klimaatneutraal te zijn en het helpt ons om onze CO2-voetafdruk te verkleinen."

Duurzaamheid blijft een topprioriteit voor DPD. "Onze gezamenlijke beslissing om HVO100 te gebruiken voor de kilometers van DPD, kan van invloed zijn op de toewijzing van toekomstige transportopdrachten," voegt Loef toe. "Dankzij deze transitie verminderen we de uitstoot aanzienlijk voor veel van onze transportroutes naar Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Ons streven is om deze duurzamere aanpak in de toekomst ook op andere regio's toe te passen."

Transparant rapportagesysteem bevordert efficiënte implementatie van HVO bij Vos Logistics en DPD

Vos Logistics heeft een transparant en effectief rapportagesysteem ontwikkeld om het gebruik van HVO te volgen en te bewijzen. Elke maand biedt Vos Logistics DPD daarmee volledige transparantie en bewijs voor het gebruik van HVO. Dit systeem helpt Vos Logistics om de implementatie van HVO samen met DPD efficiënt en effectief te volgen.

Henk-Jan van der Molen, Commercieel Directeur Internationaal Transport bij Vos Logistics, benadrukt: "Werken met klanten die onze passie voor een betere en duurzamere toekomst delen, is altijd een bron van inspiratie. Het is verbazingwekkend om te zien hoe onze gezamenlijke inspanningen de weg kunnen effenen voor een wereld die milieuvriendelijker en duurzamer is voor iedereen."

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie