DOCKR en Bikeshift gaan all-in, door gezamenlijk elektrische bedrijfsbakfietsen en fietskoeriers aan te bieden

DOCKR en Bikeshift gaan all-in, door gezamenlijk elektrische bedrijfsbakfietsen en fietskoeriers aan te bieden

Redactie Baaz

DOCKR, de duurzame aanbieder van flexibele all-in abonnementen voor elektrische bedrijfsbakfietsen, is een samenwerking aangegaan met Bikeshift, het recruitmentplatform voor fietskoeriers. Door deze samenwerking profiteren de klanten van beide bedrijven nu van het beste van twee werelden: een duurzame, elektrische bedrijfsbakfiets én een flexibel inzetbare fietskoerier.

Bezorgdiensten en andere logistieke dienstverleners kampen met twee grote uitdagingen: lastig bereikbare binnensteden met hoge parkeerkosten en milieuzones aan de ene kant, personeelstekorten aan de andere. Geheel in lijn met de visie dat dingen altijd anders kunnen, bieden DOCKR en Bikeshift hun klanten nu de mogelijkheid om gelijktijdig zowel elektrische bedrijfsbakfietsen als fietskoeriers in te zetten. Dit tackelt niet alleen de uitdagingen op het gebied van bereikbaarheid en personeel, deze all-in oplossing biedt klanten van beide bedrijven ook maximale zekerheid en flexibiliteit voor hun operations.

De elektrische bedrijfsbakfietsen van DOCKR zijn ideaal voor het omzeilen van lastige bereikbaarheid, parkeerproblemen en milieuzones van binnensteden. Alle modellen worden geleverd met flexibele, maandelijks opzegbare all-in huurcontracten, die voor elke bedrijfsvoering haalbaar zijn. DOCKR biedt preventief onderhoud, pechhulp, verzekering tegen schade en diefstal en snel vervangend vervoer, waardoor de bedrijfsprocessen van gebruikers nooit lang stil hoeven te liggen.

Bikeshift heeft inmiddels ruim 1.600 fietskoeriers in 27 Nederlandse en Belgische steden in dienst. Door slimme, data-driven planning zorgt het bedrijf ervoor dat klanten gemakkelijk kunnen beschikken over gemotiveerde, goed verzekerde en eerlijk betaalde fietskoeriers met een arbeidsovereenkomst. Bikeshift neemt alles uit handen: van werving en selectie tot loonbetaling, verzekering en doorbetaling bij ziekte. Hiermee biedt het bedrijf een aantrekkelijk alternatief voor de onwenselijke ‘zzp-schijnzelfstandigheid’ die steeds vaker de norm is in de fietskoeriersbranche.

Robert Jan Koopman, Head of Commerce bij DOCKR: “Met DOCKR zetten we ons in voor goed bereikbare, schonere binnensteden. Maar we sluiten onze ogen niet voor andere maatschappelijke uitdagingen. Net als DOCKR wil Bikeshift ook laten zien dat dingen anders kunnen. Gezamenlijk bieden we onze klanten niet alleen nog meer zekerheid en flexibiliteit, ook dragen we bij aan het verbeteren van de arbeidsmarkt voor de koeriers die dagelijks op onze elektrische bakfietsen rijden. We zijn daarom erg trots op onze samenwerking met Bikeshift.”

Lodewijk van Nooten, oprichter van Bikeshift: “Bikeshift-koeriers bezorgen voor klanten als Gorillas en Cycloon, onderdeel van Bol.com. De markt groeit nog steeds flink en veel opdrachtgevers worstelen met het vinden en binden van goede, gemotiveerde fietskoeriers. Bikeshift is specialist in het werven en selecteren van de beste fietskoeriers voor de ‘last-mile-delivery’. Met onze kennis over HR, wetgeving, payrolling en ondersteuning met personeelsplanningen worden klanten geholpen om hun klanten te bereiken en pakketjes, boodschappen en maaltijden snel af te leveren. We zijn trots op het partnership met DOCKR, met wie we samen kunnen bijdragen aan duurzame oplossingen voor de last-mile-delivery in binnensteden.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie