DNB lanceert OveropIBAN-app
Weet jij je IBAN?

DNB lanceert OveropIBAN-app

Redactie Baaz

Inmiddels is het al aardig bekend dat we onze rekeninnummers gaan inruilen voor een IBAN. Maar waar het nieuwe nummer te vinden is, blijkt veel minder bekend. Daarom komt DNB met een OveropIBAN-app.

De Nederlandsche Bank (DNB) lanceert vandaag namens het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS) de officiële OveropIBAN-app. En niet zonder reden want uit onderzoek zou blijken dat 57 procent van de consumenten geen idee heeft waar het zijn of haar IBAN kan vinden en maar liefst 65 procent weet niet waar het de IBAN van anderen kan vinden.

Sommige bedrijven en instellingen zoals het UWV hebben daar wat minder moeite mee, zij werken al met en via de IBAN. Voor heel veel anderen roept de invoering van de IBAN nog steeds vragen op. De nieuwe app die onderdeel is van de Over op IBAN-campagne moet uitkomst bieden. De app is een omrekentool waarbij de gebruiker bij invoering van zijn of haar huidige rekeningnummer de bijbehorende International Bank Account Number (IBAN) en Bank Identifier Code (BIC) te zien krijgt, meldt DNB. 

'De app is zorgvuldig gebouwd, waarbij direct wordt samengewerkt met de Nederlandse banken. Dit maakt de app veilig en betrouwbaar', aldus Frank Elderson, directeur DNB.

Vanaf 1 februari 2014 wordt er binnen Europa alleen nog maar gebruikgebruikt van de IBAN en BIC voor binnenlandse en grensoverschrijdende betalingen. Bedrijven en consumenten kunnen hun IBAN al bij hun eigen bank vinden op het rekeningafschrift, via internetbankieren, op nieuwe bankpasjes en op OveropIBAN.nl, maar vanaf vandaag dus ook via de gratis OveropIBAN-app die voor alle besturingssystemen beschikbaar is.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie