DIVINE DS is de eerste auto van nieuwe merk DS
DIVINE DS is de eerste auto DS.

DIVINE DS is de eerste auto van nieuwe merk DS

Redactie Baaz
DS wordt een eigen merk en de DIVINE DS is hun eerste auto.

Luxe

De DIVINE DS is een compacte vierdeurs auto met strakke lijnen. Het nieuwe model is uitgevoerd in metallic grijs en heeft ook de 'DS Wings' die we eerder zagen bij de DS 5LS en de DS6. De auto is vrij luxe, zo is het console bekleed met wit-goud en zitten er 'toggle switches' op die versierd zijn met zwarte granietsteentjes. DS heeft al idee om de klant zelf zijn bekleding uit te kiezen. Hierbij kan gekozen worden uit allerlei luxe materialen die volgens DS bijna niet gebruikt worden voor een auto.

Interieurambiance

Ook geeft DS de mogelijkheid om een interieurambiance te kiezen. Zo veranderen de portierpanelen in vijftien minuten van bekleding. Er zijn drie dress codes voor bedacht die op ieder moment aangepast kunnen worden. De 'Mâle' geeft een stoere en mannelijke sfeer, terwijl de 'Parisienne Chic' zich meer richt op elegantie. De 'Fatale Punk' is de derde optie en geeft een brutale sfeer door middel van donkere kleuren en glamour.

Motor

De eerste auto van DS krijgt een direct ingespoten turbobenzinemotor met 270 pk. Het maximale vermogen is 199 kW bij 6000 t/min. Ook is de DIVINE DS milieuvriendelijk: de motor voldoet aan de Euro6-normen en heeft een CO2-uitstoot van 145 g/km.

Presentatie

In de afgelopen vier jaar zijn er over de hele wereld meer dan 500.000 DS’en verkocht. Dit is voor Citroën de reden om er een apart merk van te maken. De DIVINE DS is de eerste auto die onder dit merk gemaakt is. Deze wordt op 7 september tentoongesteld tijdens het Concours d’Élégance van Chantilly. Op 2 oktober is de DIVINE DS te zien op de Mondial de l’Automobile in Parijs.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie