Dit zijn de prijzen voor de nieuwe SUV van SEAT

Dit zijn de prijzen voor de nieuwe SUV van SEAT

Redactie Baaz
De SEAT Arona komt eraan; de Nederlandse prijzen van de nieuwe SUV in het compacte crossover-segment zijn bekend.

In Nederland komt de compacte SUV in eerste instantie beschikbaar als Launch Edition op basis van de complete Style- en Xcellence-uitvoeringen. In november breidt SEAT het programma nog verder uit met de sportieve Arona FR launch Edition. 

De prijslijst van de SEAT Arona start bij € 22.290 voor de 1.0 TSI 95 pk Style Launch Edition. Standaard levert SEAT daarmee al een complete auto met onder meer 16 inch lichtmetalen velgen, het Media system Colour met 5 inch touchscreen, parkeersensoren achter en cruise control. 

Launch Editions

De Arona 1.0 TSI 95 pk Xcellence Launch Edition (leverbaar vanaf € 25.290) voegt daar onder meer een navigatiesysteem met een 8 inch touchscreen, Park assist (automatische inparkeerhulp), parkeersensoren voor en achter, achteruitrijcamera, Keyless entry/go en automatische airconditioning aan toe.

De Launch Editions van de nieuwe Arona zijn een voorproefje van de versies die SEAT gaat leveren en zijn ter introductie alleen dit kalenderjaar te verkrijgen. Het gemiddelde prijsvoordeel van de SEAT Arona Launch Editions ten opzichte van de modellen die in 2018 op de markt komen bedraagt ruim € 600. 

Motorengamma SEAT

Vooralsnog is de SEAT Arona verkrijgbaar met de 1.0 TSI driecilinder met 70 kW/95 pk, die standaard is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. 

De 1.0 TSI is er ook met 85 kW/115 pk die naar keuze leverbaar is met een handgeschakelde zesversnellingsbak (meerprijs ten opzichte van 1.0 TSI 95 pk is €1.000) of een optionele zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling (meerprijs €1.500,-). Alle motoren voor de SEAT Arona hebben directe brandstofinjectie, een turbocompressor en een automatisch stop-startsysteem. 

Naast deze benzineversies levert SEAT binnen afzienbare tijd ook de nieuwe 1.5 EVO TSI, een range van TDI dieselmotoren en een TGI-versie op aardgas.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie