Dit zijn de ondernemers achter de innovatieve wijn-app Somm

Dit zijn de ondernemers achter de innovatieve wijn-app Somm

Redactie Baaz

Zaterdag 8 oktober lanceren de ondernemers Martijn Kooijman en Roeland Weijs de innovatieve wijn-app Somm.

Gebruikers van de app kunnen door te proeven en beoordelen een persoonlijk profiel opbouwen. Somm biedt vervolgens een overzicht van wijnen die het best passen bij dat smaakprofiel. Een percentage geeft aan hoeveel de wijn overeenkomt met jouw smaak. 'Wijn kopen die je toch niet zo lekker blijkt te vinden, behoort vanaf nu dus tot het verleden', alsdus Kooijman.

Wijn DNA

Wijn blijft onverminderd populair. Er bestaan al een aantal apps voor wijn en wijnliefhebbers. Deze gaan echter vaak over de mening van anderen. Somm is volgens de ondernemers de eerste wijn-app die iemands persoonlijke smaak als uitgangspunt neemt. 

De motor achter Somm is het unieke algoritme dat samen met gerenommeerde vinologen is ontwikkeld. Elk van de momenteel 100 wijnen die beschikbaar is via Somm is beoordeeld door diverse wijnexperts, werkzaam voor de wijn-app. De methode bepaalt per wijn een specifiek DNA-profiel. 

De match van Somm

Somm matcht dit DNA-profiel met jouw persoonlijk smaakprofiel. Nieuwe gebruikers van Somm kunnen een proefpakket van 6 flessen wit of 6 flessen rood bestellen om een vliegende start te maken met het creëren van een persoonlijk profiel.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie