Dit zijn de 6 grootste financiële fouten die je als twintiger kan maken

Dit zijn de 6 grootste financiële fouten die je als twintiger kan maken

Redactie Baaz
Je bent jong en wilt genieten van het leven zonder begrenzingen. Maar als je niet uitkijkt beland je in de schulden. Lees de 6 grootste financiële fouten van twintigers om dit te voorkomen.

1. Te veel lenen

Als je elke maand maximaal leent, dan kan je aan het eind van je studie in de problemen komen. Het is dan bijvoorbeeld moeilijker om een hypotheek af te sluiten bij aanschaf van een huis.

2. Niet sparen voor noodgevallen

Als twintiger is het leven zorgeloos. Toch is het slim om alvast een buffer op te bouwen voor onvermijdelijke noodgevallen.

3. Zonder budget leven

Als je niet vaststelt hoeveel geld je per maand wilt besteden, is de kans groot dat je elke maand te veel uitgeeft. Deze gewoonte is moeilijk af te leren.

4. Boven je standaarden leven

Mooie kleren, een nieuwe iPhone of een reisje naar Australië. Natuurlijk wil je nu genieten van je leven, maar doe dat slim en binnen je grenzen.

5. Geen verzekeringen nemen

Zonder verzekeringen weet je niet waar je aan toe bent. Als je dit nu goed regelt, kom je niet voor verrassingen te staan.

6. Je pensioenopties negeren

Pensioen? Moet je daar als jongere aan denken? Wel als je meer wilt dan het AOW- en werkgeverspensioen, die vaak onvoldoende zijn. Het is slim om al jong te denken aan eigen pensioenaanvulling.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie