Ga voor een youngtimer

Dit zijn dé youngtimers voor 2018

Redactie Baaz
Als je een zakelijke auto rijdt en deze ook gebruikt voor je privé kilometers, dan dien je een bijtelling bij je inkomen voor belasting op te tellen. De hoogte van deze bijtelling was nogal eens aan wijzigingen onderhevig, waardoor de ene auto interessanter was dan de andere.

Tegenwoordig is het wat gemakkelijker gemaakt en vallen alle auto’s onder één tarief van 22 procent, tenzij je een 100% volelektrische auto rijdt. Voor rijders van deze auto’s geldt een tarief van 4 procent.

Je kan ook kiezen om je zakelijke auto niet privé te rijden, maar dan dien je zeer nauwgezet een kilometeradministratie bij te houden. Maar er is nog een optie. Als je als ondernemer op zoek bent naar een auto waarmee je zowel zakelijk als privé kunt rijden, dan loont het namelijk om een auto te kiezen die 15 jaar of ouder is. Je valt dan namelijk onder de youngtimer-regeling. Deze regeling houdt in dat je 35 procent bijtelling betaalt over de dagwaarde en dus niet de nieuwwaarde, wat aanzienlijk kan schelen. Je moet nu alleen wel een auto uitkiezen, die niet te oud is, als je nog een beetje in een moderne auto wilt rijden. Hier zijn enkele auto’s die dit jaar (2018) 15 jaar worden:

Opel Signum

Deze ruime hatchback is nooit heel erg populair geweest, maar een slechte auto was dit zeker niet. Integendeel zelfs, deze auto is bekend doordat hij van binnen enorm ruim is. Er waren in het verleden enkele problemen met de dieselversies dus neem geen diesel. Wil je dus een grote auto rijden zonder al teveel poespas: deze Opel occasion kopen doe je al vanaf € 3.000,-.

Audi A3

De eerste Volkswagen-telg die werd gebouwd op een compleet nieuw platform. Een prima auto voor de dagelijkse kilometers. De beste types om te nemen zijn de 1.6 achtklepper en de 1.9TDI. Voor ongeveer € 5.000,- tot € 6.000,- rij je al een hele nette A3.

Saab 9-3 Cabriolet

Deze Saab is volledig tijdloos en daarom een prima auto om te kiezen. De derde generatie behoort tot de beste versie van deze Saab. Kies de Saab 2.0T Linear uitvoering, met automaat of de handgeschakelde 1.8t Vector. Houd rekening met een bedrag van € 9.000,- voor deze mooie Saab.

Alfa Romeo GT

Een gave sportieve auto, waarmee het heel hip is om mee rond te rijden. De achterbank en de kofferruimte zijn niet zo heel groot, maar daarentegen rijdt je wel een sportieve GT. Ga voor de 3.2 V6 voor optimaal prestatie en geluidsgenot. De 1.9 JTD is ook een hele fijne diesel. Voor € 10.000,- kan je nog hele uitstekende exemplaren vinden.

BMW 545i

De run-flat banden van toen, hadden nog niet de kwaliteit die het nu heeft, vandaar dat het rijgedrag van deze BMW niet zo uitgebalanceerd was. Met nieuwe banden is dit helemaal opgelost. Maak je niet zoveel kilometers, kies dan voor de 530i. Ben je een kilometervreter dan is de 530d beter voor je. Goede exemplaren vindt je voor € 7.000,- tot € 10.000,-.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie