Dit staat er op de to-do-lijst van MVO Nederland
MVO komt met handige to-do-lijst

Dit staat er op de to-do-lijst van MVO Nederland

MVO
Redactie Baaz

MVO Nederland helpt ondernemers de economie zo duurzaam mogelijk te maken. Een nieuw hulpmiddel is de juist gepubliceerde to-do-lijst met daarop tien prioriteiten.

MVO Nederland helpt ondernemers

​MVO Nederland - partner van Baaz - heeft een to-do-lijst voor een duurzame en toekomstbestendige economie gepubliceerd. De kennis- en netwerkorganisatie wil daarmee het Nederlandse bedrijfsleven aansporen vaart te maken met het verduurzamen van de samenleving.

​Koplopers MVO

Tachtig MVO-koplopers dachten mee bij de totstandkoming. De lijst is een vervolg op het in 2014 gepresenteerde Ambitie 2020-visierapport en het Trendrapport uit 2015. Met de doorvertaling wil MVO Nederland meer ondernemers aansporen werk te maken van duurzaamheid.   
 
Directeur Willem Lageweg: 'De crisis is voorbij, ondernemers spugen in hun handen om weer aan de slag te gaan. De ambitie staat vast: we willen een circulaire en inclusieve economie. Dat wil zeggen: een klimaatneutrale samenleving, zonder afval, waarin elk talent telt, en de hele keten ertoe doet. Om dat te bereiken is er werk aan de winkel. De to-do-lijst geeft ondernemend Nederland praktische handvatten.' 

De 10

Op de to-do-lijst staan de volgende tien prioriteiten:
 
1.    Een gezonde leefstijl onweerstaanbaar maken
2.    Een monteur in dienst nemen (of een jurist)
3.    Elke dag slim reizen
4.    Streven naar geluksmaximalisatie
5.    Onze sterke kanten benutten voor sociale problemen
6.    Samen met de buren energie opwekken
7.    Alle afvalbakken in ons bedrijf weghalen
8.    De juiste baan bij de juiste kandidaat zoeken
9.    De leverancier vragen naar zijn kinderen
10.  Energie besparen tot sport verheffen

Afvinken

Lageweg: 'Een groot voordeel van een to-do-lijst is dat je af en toe zaken mag afvinken. Dat werkt motiverend. Tegelijkertijd weet iedereen die zelf wel eens een to-do-lijst maakt dat er onderaan steeds nieuwe dingen bij komen. Dat is niet erg, want ambities verschuiven en de lat ligt steeds hoger.”
 
MVO Nederland wil met Ambitie 2020 bedrijven helpen om de economie duurzaam te maken. Op deze site staat het hoe en het waarom.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie