Dit is de Jeep Grand Cherokee Trackhawk 2018

Dit is de Jeep Grand Cherokee Trackhawk 2018

Redactie Baaz

Met zijn imposante 6,2-liter V8 met mechanische compressor die goed is voor een verpletterende 707 pk, is de Grand Cherokee getransformeerd tot de sterkste en snelste SUV ooit.

Met een vermogen van 707 pk stelt de V8-compressormotor een nieuwe maatstaf in het SUV-segment. Gekoppeld aan de TorqueFlite-achttrapsautomaat, die evenals het nieuwe Brembo-remsysteem is aangepast om het enorme vermogen te kunnen hanteren, staat deze nieuwe krachtbron garant voor bijzondere prestaties: 0-100 km/h in 3,5 seconde, kwartmijl (402 meter) in 11,6 seconde, een topsnelheid van 290 km/h, een remweg vanaf 100 km/h tot stilstand van minder dan 35 meter en een zijwaartse versnelling van 0,88 g op een cirkelbaan.

707 pk sterke 6,2-liter V8 met mechanische compressor

De Jeep Grand Cherokee Trackhawk 2018 is uitgerust met een 6,2-liter V8 met mechanische compressor (supercharger) die goed is voor een vermogen van 707 pk en een koppel van 875 Nm.

Sterke en duurzame materialen

Deze grensverleggende compressormotor is vervaardigd van uiterst sterke en duurzame materialen. Het gietijzeren blok maakt gebruik van watermantels tussen de cilinders voor een optimale koeling, terwijl de smeedstalen krukas met inductiegeharde loopvlakken zo sterk is dat deze bestand is tegen een ontstekingsdruk van 110 bar.

De gesmede zuigers van gelegeerd high strength staal - ontwikkeld met behulp van geavanceerde telemetrie-metingen - worden gecombineerd met poedergesmede drijfstangen, op hoge belastingen berekende cilinderbussen en zuigerpennen met een coating van diamantachtige koolstof (DLC).

De thermisch behandelde lichtmetalen cilinderkoppen onderscheiden zich door een voortreffelijke warmtegeleiding. De natrium gekoelde uitlaatkleppen hebben een holle klepsteel gevuld met natriumzout en klepschotels van een speciale staallegering die bestand is tegen temperaturen tot 900 °C.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk bij de dealer

De Grand Cherokee Trackhawk wordt gebouwd in de Jefferson North Assembly Plant in Detroit en staat naar verwachting eind 2017 bij de dealer.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie