Derde editie De Nationale Popquiz op NPO Radio 2

Derde editie De Nationale Popquiz op NPO Radio 2

Redactie Baaz

Wat zijn de bijnamen van de Spice Girls? Hoe heten de ‘hoofdrolspelers’ in Livin’ On A Prayer van Bon Jovi? En wat is de optelsom van alle albumtitels van Adele? De Nationale Popquiz beleeft dit jaar zijn derde editie op NPO Radio 2. Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte testen op vrijdag 15 maart de muziekkennis van Nederland tussen 20.25 en 22.30 uur, live vanuit de Zwitsalhal in Apeldoorn.

De Nationale Popquiz is te horen op NPO Radio 2 en daarnaast ook live te zien via het extra kanaal NPO 1 extra en de site en app van NPO Radio 2.

Alle luisteraars kunnen alleen of in groepsverband vrijdag 15 maart virtueel live meespelen met het antwoordformulier dat is te downloaden via nporadio2.nl. Nieuw dit jaar is dat bijna alle dj’s van NPO Radio 2 in aanloop naar de quiz teams samenstellen, die bestaan uit luisteraars, eventueel een bekende Nederlander en de dj zelf. Deze teams nemen het rechtstreeks tegen elkaar op in Apeldoorn. Live muziek is er ook: de band Voltage speelt tijdens de quiz covers en eigen nummers.

NPO Radio 2 staat al vanaf maandag 11 maart in het teken van De Nationale Popquiz. De dj’s bereiden de luisteraars goed voor op de quiz. Elke dag kunnen luisteraars op NPO Radio 2 oefenrondjes spelen die in het teken staan van een bepaald thema. Op maandag is het thema ‘90’s’, op dinsdag ‘Van eigen bodem’, op woensdag ‘covers en originelen, op donderdag ‘80’s’ en op vrijdag ‘de NPO Radio 2 Top 2000’.

De Nationale Popquiz, NPO Radio 2 en NPO 1 extra, op vrijdag 15 maart van 20.25 tot 22.30 uur. Kijk voor meer informatie, deelname en het bijwonen van De Nationale Popquiz op nporadio2.nl.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie