Denk aan duurzaam verpakkingsmateriaal

Denk aan duurzaam verpakkingsmateriaal

MVO
Redactie Baaz

De belangrijkste reden waarom mensen online bestellen, is dat zij de gewenste producten netjes thuis afgeleverd krijgen. Blijft een webshop iets virtueels, de verpakking die u gebruikt voor uw producten, zijn een fysiek visitekaartje die u afgeeft. De verpakking moet er netjes uitzien, sterk zijn en bovendien moeten breekbare producten veilig zijn verpakt. Ook letten steeds meer klanten op het feit dat u duurzame verpakkingsmaterialen gebruikt.

Waarom het gebruik van een duurzame verpakking belangrijk is

Sinds het ontstaan van het internet, is de online handel spectaculair toegenomen. Dit is onder andere te zien aan de vele aantal vervoerders die met elkaar concurreren om uw pakje. Met Sendy weet u in ieder geval zeker dat u altijd de beste en goedkoopste vervoerder kiest. Met zoveel pakketten die worden verstuurd, gaat het ook om zeer veel verpakkingsmateriaal. Als deze materialen niet milieuvriendelijk zijn, dan kunt u zich voorstellen wat voor belasting dit is voor het milieu. Voor zowel de buitenkant van de verpakking als de binnenzijde (vulmateriaal), kunt u tegenwoordig heel goed voor duurzame materialen kiezen. Bovendien straalt een milieuvriendelijke verpakking ook positief af op uw bedrijf. Steeds meer klanten kiezen namelijk heel bewust voor duurzame ondernemers.

Welke soorten zijn duurzaam?

U wilt misschien ook zakelijke pakketten versturen en dan wenst u wel degelijke en toonbare verpakkingen. Gelukkig kan dit ook met milieuvriendelijke verpakkingen. Het belangrijkste is dat het gaat om verpakkingen die weinig materiaal vragen en het liefst gemaakt zijn van recyclebaar materiaal. Meestal zijn verpakkingen van karton, maar niet ieder soort karton is even duurzaam. Hergebruikt karton is het beste en ook de ontvanger kan de verpakking met een gerust hart aan het oud papier meegeven. Karton met het FSC of PEFC keurmerk is helemaal de beste keuze. Dit kenmerk geeft aan dat de bomen waar het karton van gemaakt is, uit duurzaam beheerde bossen afkomstig zijn.

Andere tips om duurzaam te verzenden

Wat ook niet echt duurzaam is, zijn kleine producten in veel te grote dozen. U gebruikt meer karton dan nodig en bovendien moet u de doos nog helemaal vullen met vulmateriaal. Vaak is dit vulmateriaal van plastic en niet gemakkelijk afbreekbaar. Kies daarom een verpakking die bij de grootte van het product past. Heeft de klant eventueel het recht om producten te retourneren? Kies dan een verpakking die de klant ook opnieuw kan gebruiken om mee te retourneren. Er hoeft dan geen nieuwe doos gebruikt te worden. Gebruik uiteraard ook milieuvriendelijk vulmateriaal, zoals plantaardig vulmateriaal. Denk aan zeewier of bamboe.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie