Deliveroo maakt ‘direct uitbetalen knop’

Deliveroo maakt ‘direct uitbetalen knop’

Jonas Bloemen
Deliveroo gaat zijn bezorgers aanbieden om zich direct uit te laten betalen. Daarvoor hoeven de bezorgers alleen op een knop in de app te drukken.

LEES OOK: ZZP’ende tieners kiezen vaak koerierswerk

De ontworpen knop is een toevoeging aan de al bestaande app voor bezorgers. Nu is de app bedoeld ter communicatie over de bestellingen. Daar komt vanaf 13 maart dus een knop bij waarmee bezorgers zich direct kunnen laten uitbetalen. Per bestelling krijgen zij een vergoeding. Wat ze in totaal hebben verdiend is te zien in de app. Volgende week wordt het dus mogelijk om dat bedrag direct uit te laten keren. 

Nu worden bezorgers om de twee weken uitbetaald. Wie zich direct laat uitbetalen heeft de volgende dag het geld op zijn rekening. Daarbij gaat er wel vijftig cent van het bedrag af, dat zijn de administratiekosten. In het Verenigd Koninkrijk bestaat de knop al langer. Deliveroo laat weten dat het haar bezorgers zoveel mogelijk gemakt wilt bieden en dat de optie tot direct uitbetalen daarbij helpt. 

Deliveroo

Het afgelopen jaar was Deliveroo veel in het nieuws vanwege haar regeling met bezorgers. Volgens de bezorgdienst zijn de bezorgers ZZP’ers. Hierdoor maakten zijn geen aanspraak op een arbeidsovereenkomst en de daarbijhorende CAO. De rechter bepaalde dat de bezorgers van Deliveroo geen ZZP’ers zijn en vallen onder de CAO beroepsgoederenvervoer.