Deadline van Het Nieuwe Pinnen niet gehaald

Redactie Baaz
Een aantal grotere retailbedrijven heeft de deadline van 1 januari voor de invoering van Het Nieuwe Pinnen niet gehaald, zo laat bankorganisatie Currence weten.

Eind november liet bankorganisatie Currence, eigenaar van het merk PIN, al weten dat de deadline van 1 januari door veel organisaties niet gehaald zou worden. Er werd toen gesproken over ongeveer vijf procent van het totaal aantal, maar een woordvoerder van Currence laat tegenover Emerce weten dat het uiteindelijk om 'hooguit drie procent' gaat. Volgens Currence behoren tot de laatkomers vrij grote retailorganisaties, ook al 'gaan ze geen namen noemen'.

Per 1 januari 2012 is het oude pinnen met de magneetstrip officieel afgeschaft. Vooral afgelopen maand zijn nog veel organisaties snel overgestapt. In principe kun je als onderneming nu geen uitstel meer aanvragen.

Alleen in hele speciale gevallen wordt er dispensatie verleend. De ondernemer moet dan beschikken over een bankcontract voor Het Nieuwe Pinnen en daarnaast moet hij aantonen dat hij er zelf alles aan heeft gedaan om op 1 januari 2012 gereed te zijn voor de invoering.

Als het de ondernemer niet lukt om de betaalautomaat aan te passen, wordt deze afgesloten van het betaalverkeer, zo laat Currence weten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie