De vijf beste investeringen anno 2018

De vijf beste investeringen anno 2018

Redactie Baaz
Je hoort iedereen zeggen dat het nu tijd is om te investeren, maar je weet niet waarin. Wij zetten de vijf beste investeringen op een rijtje.

Sparen is niet meer aantrekkelijk. Geld op de bank levert door de lage spaarrente niks meer op. Het is dé reden dat mensen willen beleggen. Maar vaak is het aanbod te overweldigend en ondoorzichtig om een keuze te maken. Daarom noemen wij hier de vijf beste investeringen. 

1. Vastgoed

Een van de beste investeringen die je kan doen is het kopen van een huis, appartement of winkelpand. De huizenmarkt is vanaf 2014 weer in de lift. Het devies: Koop een pand, laat de prijs met de markt meestijgen en verhuur het ondertussen om inkomsten te genereren.

2. Aandelen

Je geld investeren in aandelen is een klassieke investering, maar ook gevaarlijk voor beginnende ondernemers. Vaak beginnen mensen op gratis online platforms. In een demoversie maken deze beleggers dan hele aardige winsten, maar zodra ze overstappen op ‘echt’ beleggen, gaat het fout. Een winstgevende investering vergt uitstekende research en geduld.

3. Crowdfunding

Het is nog geen gangbare manier van investeren, maar crowdfunding kan veel geld opleveren. Je helpt ambitieuze ondernemers met het uitvoeren van hun ideeën. Dit kan een startup, product of dienst zijn waar jij in gelooft. De winst kan soms oplopen tot wel 9%. Voordeel is dat je als crowdfunder makkelijk op de hoogte blijft van de investering.

4. Obligaties

Een gewilde investering onder grote banken. Het werkt zo: je leent geld uit aan de overheid of bedrijven die opzoek zijn naar extra kapitaal. In ruil daarvoor krijg je een obligatiepapier die je na 5, 10 of 30 jaar kunt inwisselen voor je geïnvesteerde bedrag plus rente.

5. Cryptocurrencies

Het is de laatste tijd wel erg veel in het nieuws: beleggen in cryptovaluta. Vooral jonge ondernemers weten hun weg te vinden in de cryptowereld. Maar is het een goede investering? Afgaande op mensen die ervoor hebben doorgeleerd, is de cryptomunt een bubbel. Wel is het een manier om snel geld te verdienen door de hoge volatiliteit van virtuele valuta.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie