De uitdagingen bij het lanceren van een website voor je startup

De uitdagingen bij het lanceren van een website voor je startup

Redactie Baaz
Als jouw bedrijf nog in de steigers staat, mag je nooit het belang van een goede website onderschatten. Baaz doet de uitdagingen die daarbij op je pad komen uit de doeken.

Keuze van design en layout

Het design en de layout van je website kunnen het verschil maken. De vormgeving bepaalt de eerste indruk die klanten van jouw bedrijf hebben en kan hen motiveren bepaalde acties te ondernemen. Als je werkt met een systeem met kant-en-klare templates zijn je opties misschien beperkt, maar aan een gelikt design hoeft anno 2016 geen flink prijskaartje meer te hangen. Houd in gedachten dat het er niet alleen fraai uit moet zien, maar ook in overeenstemming zijn met waar jouw bedrijf voor staat en wat het uit wilt stralen.

Waak voor perfectionisme

Jouw bedrijf is je kindje, dus is het makkelijk in valkuil van perfectionisme te trappen. De verleiding om steeds nieuwe dingen toe te voegen en te veranderen is groot. Zorg er allereerst voor dat je website functioneert en in dienst staat van je bedrijf. Je kunt later altijd nog uitbreiden.

De teksten op je website

Hoeveel teksten op jouw website staan, hangt sterk af in welke branche je opereert. Contactgegevens en een uitleg over jouw product of dienst mogen echter nooit ontbreken. Schrijf de teksten in een tone of voice die past bij jouw bedrijf en representatief is voor jouw identiteit. 

SEO

SEO is een onmisbaar onderdeel van een goede website. Het hoeft niet duur te zijn en kan directe gevolgen voor jouw omzet hebben. Hoe je SEO op de juiste wijze toepast laat zich niet in een paar zinnen omschrijven. In dit artikel geven we een aantal praktische tips.

Hosting

Denk goed na welke hostingprovider je kiest. Als starter ben je geneigd voor de goedkoopste optie te gaan, maar bedenk dat dit latere uitbreiding in de weg kan staan en invloed heeft op de mate van support mocht er iets misgaan. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie