De startupkit voor de ZZP'er!

De startupkit voor de ZZP'er!

Redactie Baaz

Steeds meer Nederlanders gaan aan de slag als ZZP'er. Als zelfstandige heb je meer flexibiliteit en onafhankelijkheid dan in een vaste baan, en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt maken het werken als ZZP'er alleen maar aantrekkelijker. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je zomaar van de ene op de andere dag zelfstandig aan de slag kunt gaan: je moet goed beslagen ten ijs komen. Hoe doe je dat? Deze twee belangrijke tips zijn onmisbaar voor de beginnende ZZP'er.

​Ten eerste is het belangrijk om professioneel en zakelijk over te komen als ZZP'er. Jij bent het gezicht van je eigen eenmansbedrijf, dus is het enorm belangrijk om een positieve eerste indruk te maken. Het maakt niet uit wat voor werk je precies doet, klanten zullen de voorkeur geven aan een ondernemer met een betrouwbare uitstraling. Daarom is het slim om te investeren in een outfit die goed past bij het imago dat je wilt creëren. Netjes, of juist creatief? Overigens houdt een outfit niet op bij een mooie broek en een net overhemd, ook een tas is van belang. Het perfecte adres voor een degelijke tas - Urbanbozz.com.

Eigen kantoor of flexwerkplek ZZP'ers

​Ten tweede is het belangrijk om potentiële klanten en zakenpartners op een prettige manier te ontvangen die goed bij je bedrijf past. Veel ZZP’ers werken een groot deel van de tijd vanuit huis, maar wanneer je meerdere keren op een dag afspraken zakelijke hebt, is het vermoeiend om telkens thuis of in een lunchgelegenheid af te spreken. Daarom kiezen steeds meer ZZP’ers voor een eigen kantoor of flexwerkplek. Een kantoorruimte in Enschede, Utrecht of Amsterdam is voor veel zelfstandige ondernemers de ideale plek om te werken en mensen te ontvangen. Hiermee geef je de potentiële klant of zakelijke samenwerkingspartner direct een positieve en professionele indruk.

Kortom, bij het werken als ZZP'er komt meer kijken dan een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De ZZP'er die een goed begin wil maken, let ook op de juiste uitstraling voor zijn onderneming. Als ZZP'er ben je immers het gezicht van je eigen bedrijf.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie