De sleutel tot creatieve ideeën
De sleutel tot creatieve ideeën

De sleutel tot creatieve ideeën

Redactie Baaz
Hoe kom je tot de meest creatieve ideeën?

Hoewel die eigenschappen niet perse bekend staan als positief, blijken ze wel de creativiteit te stimuleren. Volgens dit artikel zijn de volgende eigenschappen dé sleutel tot creativiteit:

Maak geen haast

Werk jezelf niet over de kop om als eerste op de markt te komen met een nieuw idee. De zogeheten first movers blijken namelijk aanzienlijk vaker de plank mis te slaan dan de fast followers. De eerste klap is dus niet altijd een daalder waard. Soms loont het om even te wachten en de tijd te nemen om een creatief idee uit te werken.

Twijfel aan jezelf

Aan jezelf twijfelen is vervelend, tenzij je niet zeker bent over een idee waar je mee rondloopt. Onzekerheid over een idee zorgt er namelijk voor dat je het gaat verfijnen, ermee gaat experimenteren en het gaat bekijken vanuit het oogpunt van een ander. Zo kom je tot de meest creatieve oplossingen en verbeteringen. Belangrijk is hierbij dat je ideeën los ziet van jezelf. Als een slecht idee faalt, mag je dat jezelf niet aanrekenen. Dat kan namelijk leiden tot een creatieve blokkade.

Geef niet op

Verwacht niet dat je meteen met het gouden idee op de proppen komt. Om tot een goed idee te komen, moet je vaak een paar keer falen met een slecht idee. Denk maar eens aan Bill Gates die ooit het bedrijfje Traf-O-Data opstartte. Dat bedrijf was geen lang leven beschoren, maar de onderneming die hij daarna oprichtte ken je waarschijnlijk wel: Microsoft.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie