De Sales Skills Monitor geeft je inzicht in de b2b-verkoper
De Sales Skills Monitor geeft je inzicht in de b2b verkoper

De Sales Skills Monitor geeft je inzicht in de b2b-verkoper

Redactie Baaz

Targets zijn een goede graadmeter om de verkopers van jouw onderneming te beoordelen. Maar hoe goed zijn de accountmanagers in jouw bedrijf nu eigenlijk? Met de Sales Skills Monitor krijg je inzicht in het competentieniveau van 'de Nederlandse b2b-verkoper'.

De Sales Skills Monitor van Sellingnet is het eerste grootschalige onderzoek naar het competentieniveau van de b2b verkoper. Er wordt hiermee een samenhang aangetoond tussen competentie en de mate van verkoopsucces. 

B2B is een aanduiding voor 'business to business', ofwel bedrijven aan bedrijven. Het gaat hierbij dus om handel tussen bedrijven. De beroepsgroep b2b-verkoper in Nederland is circa 118.000 personen groot.

In de periode van januari 2014 t/m februari 2015 zijn er in totaal 615 vragenlijsten ingevuld. Enkele van de belangrijkste uitkomsten: 37 procent van de b2b-verkopers is niet in staat om business leads te krijgen via klanten of uit het eigen (e-)netwerk. Daarnaast is 43 procent van de b2b verkopers niet in staat een overtuigend beeld te geven van de opbrengsten van zijn of haar aanbod en is 48 procent van de verkopers niet in staat om sleutelfiguren bij prospects te benaderen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie