De perfectieparadox: een verfrissend boek met een bevrijdende boodschap

Redactie Baaz
Perfectionisme is voor niemand goed. Zo luidt de boodschap van het boek De perfectieparadox van organisatiepsycholoog Marjon Bohré. In dit boek pleit ze voor minder perfectie als sleutel tot een betere wereld. Werk je met perfectionisten, ben je er zelf één of zou je het graag wíllen zijn? Dan is dit boek voor jou. In De perfectieparadox maakt Bohré korte metten met het idee van perfectionisme als nobel streven en laat ze zien wat het alternatief ons oplevert.

Onhaalbaar ideaal

Perfectionisme zit in de lift. We zijn nog altijd geneigd te denken dat perfectionisme een positieve eigenschap is. Toch is niets minder waar. Perfectionisme is vooral een onhaalbaar ideaal dat ons meer kost dan het ons oplevert, aldus Bohré. Ze baseert haar stelling op wetenschappelijk onderzoek en de talloze voorbeelden uit haar praktijk als organisatiepsycholoog. Als we het idee van perfectie los kunnen laten, zijn we in staat om beter te presteren dan ooit. Dit boek laat zien hoe.

Loslaten

De perfectieparadox is een nuchter en praktisch boek dat perfectionisme onder de loep neemt en de keerzijde ervan belicht. In het eerste deel gaat de auteur in op wat perfectionisme nu eigenlijk is, waarom we denken dat het ons beter maakt en wat de schadelijke effecten ervan zijn. In deel twee reikt ze de lezer praktische handvatten aan. Ze geeft tips voor het loslaten van je eigen perfectionisme en handreikingen voor hoe je als leider kunt omgaan met perfectionisten in je team. Met de inzichten uit dit boek ben je in staat om een cultuur van perfectionisme in je organisatie aan de kaak te stellen en zelfs te veranderen.

De auteur

Marjon Bohré is bedrijfskundige en organisatiepsycholoog. Ze is tevens gecertificeerd facilitator van de trainingsprogramma’s van de Amerikaanse hoogleraar en keynote speaker Brené Brown. Ze ondersteunt leiders in hun persoonlijke ontwikkeling opdat ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan organisaties én de wereld om hen heen.

Specificaties

De perfectieparadox - Stop met perfectionisme en word beter dan ooit
Marjon Bohré  
Boom uitgevers Amsterdam

Paperback
ISBN 9789024438471
€ 23,50

E-book
ISBN 9789024438488
€ 17,95

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie