De juiste waterfles

Redactie Baaz
Volgens de Voedselconsumptiepeiling van het RIVM drinkt de gemiddelde Nederlander ruim negen glazen per dag. Drie daarvan zijn water en de rest is koffie, frisdrank, melk, thee en bier. 

Twee liter

Anderhalf tot twee liter per dag. Bier en andere alcohol tellen niet mee. Water, thee en beperkt koffie is het advies van het Voedingscentrum. De urine is donker wanneer er te weinig wordt gedronken. Hoe lichter de urine, hoe beter je gehydrateerd bent. Teveel drinken is ook niet goed. De nieren kunnen per uur 0,75 tot 1 liter vocht verwerken. Als je te veel water drinkt, onttrek je zout aan het lichaam en dat kan gevaarlijk zijn. Het beste is om af en toe water te drinken gedurende de gehele dag. Bijvoorbeeld tijdens kantooruren drink je naast koffie of thee één liter water.

Water

Op kantoor kun je iedere keer naar de toiletruimte lopen voor water. Water uit de kraan is volgens de Vereniging van Waterbedrijven uitstekend drinkbaar en veilig. Leidingwater voldoet altijd aan de wettelijke eisen in Nederland. De hardheid kan wel verschillen. Een waterkoeler of water dispenser hoort eigenlijk in elk kantoor. Zelf vers water kunnen tappen waarbij er een keuze is in temperatuur; lauw of koud, bruisend water of kokend water. Zorg wel voor papieren bekertjes.

Waterkoeler

Een waterkoeler hoort dus op elke afdeling. Een noodzakelijk apparaat  om gezond en zonder hoofdpijn de kantoordag door te komen. Wat zijn nog meer nuttige zaken die onontbeerlijk zijn. Een gesloten prullenbak, notitieblokjes, minimaal drie laden voor voldoende opbergruimte en minimaal enkele goedschrijvende pennen. De attente werkgever zorgt voor het personeel ook voor een dopper.

Dopper

Een dopper is een drinkfles. Dopper is een Nederlands bedrijf uit Haarlem dat waterflessen in de handel brengt. Van de hervulbare fles zijn er in 2017 al meer dan 1,6 miljoen verkocht. De missie is om het eenmalig gebruik van plastic flesjes te verminderen. De dopper is een fles inclusief een bekertje. De dop is omgekeerd een kelkje. De dopper is vervaardigd van volledig recyclebaar kunststof.

Missie

Dopper heeft een milieu visie. Kristalhelder water, in iedere oceaan en uit elke kraan. Dat is de missie van Dopper. Ze willen het tij van plastic vervuiling keren. Daarbij gaat het om alle plastic vervuiling. Omdat schoon drinkwater een randvoorwaarde is om een duurzaam alternatief te kunnen bieden, investeert Dopper Foundation in veilig drinkwater voor iedereen.

De iconische fles wordt ook in bedrukte doppers aangeboden. Een gewaardeerd relatiegeschenk voor de klanten en het bedrijf draagt bij aan de missie van schoon drinkwater. De dopper mag in de vaatwasser. Maak wel de drie onderdelen los. Met de hand mag ook met  afwasmiddel. Goed drogen en klaar.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie