De impact van goed gekozen badkamerinrichting op de waarde van commercieel vastgoed

De impact van goed gekozen badkamerinrichting op de waarde van commercieel vastgoed

Redactie Baaz

Bij het beoordelen van commercieel vastgoed denken velen aan de locatie en grootte van de woning. Maar een aspect dat vaak nog over het hoofd wordt gezien, is de badkamerinrichting. Toch kan een goed ingerichte badkamer een grote impact hebben op de waarde van het vastgoed. In dit artikel verkennen we op welke manieren badkamerinrichting kan bijdragen aan een hogere marktwaarde.

 

Functionaliteit en gebruiksgemak

Functionaliteit en optimaal gebruiksgemak is van groot belang in commercieel vastgoed. Een goed ingerichte badkamer kan de functionaliteit van het pand verbeteren en het een stuk aantrekkelijker maken voor huurders of kopers. Maak daarom optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en lees dit blog over de beste badkamer afmetingen. Kies voor slimme opbergsystemen en compact sanitair om een ruimtelijke look te behouden. Geef daarnaast de voorkeur aan een moderne inloopdouche in plaats van een douchecabine. Niet alleen vanwege de eigentijdse uitstraling, maar ook vanwege het gebruiks- en onderhoudsgemak.

Verbeterde uitstraling en esthetiek

Natuurlijk zal ook de uitstraling van de badkamer de potentiële huurders of kopers opvallen. Een goed ontworpen badkamer oogt ruimtelijk, modern en is voorzien van voldoende opbergruimte. Het is fijn als de basis een goede combinatie is van trendy en tijdloos. Maak bijvoorbeeld gebruik van een vrij neutraal badkamermeubel, maar monteer er wel een hippe kraan op voor extra sfeer. Op de website van Tegeldepot vind je alle benodigdheden voor de badkamer onder één dak. Je kunt de items dus perfect op elkaar afstemmen.

Duurzaamheid en besparing

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk aandachtspunt bij vastgoedontwikkeling. Een badkamer die gericht is op water- en energiebesparing kan niet alleen de operationele kosten verlagen, maar ook de aantrekkelijkheid van het pand vergroten. Voeg daarom waterbesparende kranen, energiezuinige verlichting en duurzame materialen toe. Investeer daarnaast liever wat meer in sanitair en meubilair van hoogwaardige kwaliteit, omdat dit op de lange termijn juist kosten zal besparen.

Toegevoegde waarde door luxe voorzieningen

Tot slot kunnen luxe voorzieningen bijdragen aan de waarde van commercieel vastgoed. Denk aan vloerverwarming, een grote regendouche en hoogwaardige afwerkingen. Het zal een gevoel van exclusiviteit creëren dat veel potentiële huurders of kopers aanspreekt. Bovendien kan het pand zich op deze manier onderscheiden van concurrenten en een hoger rendement op investeringen opleveren.

Door te investeren in een goede badkamer kan een pand zich onderscheiden, op deze manier aantrekkelijker worden voor kopers/huurders en uiteindelijk een hogere waarde realiseren. Het is dus de moeite waard om hier aandacht aan te besteden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie