De Dag van de Thuiswerker: zet jezelf in het zonnetje

De Dag van de Thuiswerker: zet jezelf in het zonnetje

Redactie Baaz

16 maart, is het de nationale Dag van de Thuiswerker. Ooit was deze dag bedoeld voor een kleine groep Nederlanders, de mensen die uit zichzelf thuis wilden werken of die, vanwege ziekte of een aandoening, niet naar hun werkplek konden reizen. Door de coronacrisis is thuiswerken niet langer een uitzondering, maar juist de regel. Het begrip is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en zal ook in de toekomst blijven bestaan.

 Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de thuiswerkers ook na corona grotendeels wil doorgaan met thuiswerken. 

Bedrijven zoeken naar de juiste ondersteuning om hun medewerkers zo goed mogelijk op afstand te kunnen laten werken en de motivatie hoog te houden. Goede technologie speelt hierin een belangrijke rol: uit onderzoek van Intel en Lenovo kwam naar voren dat bij 77 procent van de ondervraagde werknemers het naar behoren functioneren van de laptop een groot aandeel heeft in hun mate van productiviteit en motivatie. Toch gaf slechts 33 procent aan tevreden te zijn met de laptop van de zaak en bij 50 procent was deze ook nog eens verouderd. Bij 46 procent werd de dag zelfs vaak verstoord door falende software, wat leidt tot frustraties en het risico op een burn-out vergroot. 

Al deze problemen zijn te voorkomen door te investeren in krachtige, solide laptops. Intel zet drie zaken op een rij waarmee je rekening moet houden als je er zeker van wilt zijn dat jij of je medewerkers ongestoord vanuit huis aan de slag kunnen.  

1. Snel internet 

Niets is zo frustrerend als een haperende videocall door traag internet of een laptop die een knipperlichtrelatie onderhoudt met je router. Je aansluiting kan nog zo goed zijn, maar als de WiFi-adapter in je laptop niet meewerkt, is het game over. Check daarom of de laptop de allernieuwste WiFi-6-technologie ingebouwd heeft. Hiermee verzeker je jezelf ervan dat je beschikt over snelle, energiezuinige en veilige WiFi: de snelheid past zich automatisch aan naar het maximaal haalbare, hoeveel apparaten je ook op de WiFi aansluit, de gecoördineerde slaapstand bespaart stroom en de WPA-3-technologie houdt hackers buiten de deur. 

2. Batterijduur 

Je hebt weinig aan een compacte laptop die je overal mee naartoe kunt nemen als de accu het na anderhalf uur voor gezien houdt. Ook met het oog op de toekomst, wanneer je misschien op meerdere plekken gaat werken, is het fijn om een accu te hebben die niet snel leeg raakt. Vandaag de dag mag je gerust van je accu verwachten dat hij negen uur of langer meegaat op normaal prestatieniveau en zonder oplader. Zo weet je zeker dat je genoeg stroom hebt voor een hele werkdag en dat je ongestoord kan werken, zelfs als je je oplader even niet bij de hand hebt. 

3. Krachtige prestaties 

Hou je je (af en toe) bezig met het bewerken van videomateriaal of werk je met verschillende, zware programma’s zoals InDesign of Photoshop? Dan kan je wel een krachtpatser van een laptop gebruiken. Eentje met een diep werkgeheugen en een grafische kaart die jouw kunsten aankan. Als een laptop is uitgerust met een 11e generatie Intel® Core™-processor en een Intel® Iris® Xe grafische kaart kan je die vereisten in elk geval afvinken. De 11e generatie Intel Core-processor geeft de laptop, afgezien van de kracht om moeiteloos zware programma’s naast elkaar te runnen, ook een supersnelle reactietijd. Klap hem open en je kan meteen aan de slag. 

Ook met deze tips blijft het uitzoeken van de beste laptop vaak een hele klus, want hoe check je snel of een laptop al deze dingen in huis heeft? Nou, die herken je aan een Intel EVO-sticker. Als je dit keurmerk ziet, weet je zeker dat de laptop beschikt over WiFi-6, een gegarandeerde accuduur van minstens negen uur en een 11e generatie Intel® Core™-processor met een Intel® Iris® Xe grafische kaart voor een maximaal prestatieniveau. Dankzij deze sticker kan je erop vertrouwen dat je de laptop koopt waarmee je medewerkers of jijzelf alles uit het thuiswerken kunnen halen dat erin zit.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie