De beste tips voor je vakantie naar Kroatië

De beste tips voor je vakantie naar Kroatië

Redactie Baaz

Kroatië is zoveel meer dan alleen stranden en lekker eten. Het is een vakantieland waar enorm veel te beleven valt. Misschien houd je meer van het verkennen van een stad, of wil je juist lekker het water op. Wat je ook wilt doen: in Kroatië kan het. Deze drie dingen moet je zeker doen als je op vakantie gaat naar Kroatië.

Ga flottielje zeilen

Grote kans dat je hiervan nog nooit hebt gehoord: flottielje zeilen. Een korte uitleg is dan ook op zijn plaats. Wanneer je gaat flottielje zeilen in Kroatië, huur je een zeiljacht en vaar je als schipper van je eigen zeiljacht een bepaalde route. Dat doe je niet alleen, maar samen met een aantal andere schepen. Een leuke manier om ook andere mensen op vakantie te leren kennen.

Dat is waar het woord ‘flottielje’ vandaan komt: het komt uit de oorlogstijd. Tijdens oorlogen ging een vloot schepen samen op pad om het land te verdedigen. Zo’n vloot heette een flottielje. Tegenwoordig heeft het woord een veel gezelligere betekenis: samen zeilen door de prachtige wateren en langs de prachtige eilanden van Kroatië. Tubber organiseert dit soort tochten.

Split als toeristische trekpleister

Ga je naar Kroatië, dan moet je Split zeker eens gezien hebben. Het Paleis van Diocletianus is geweldig om te zien, het is zonder meer de mooiste plek van de stad. Vanaf het paleis loop je naar de boulevard voor een lekker ijsje. Ook leuk om hier ‘s avonds te lopen, terwijl de zon ondergaat. Ideaal voor een romantische date.

Wil je nog wat mooie eilanden verkennen, dan ben je in Split ook aan het juiste adres. Deze havenstad is namelijk de ideale manier om een aantal eilanden voor de kust te bezoeken. Zo zie je gedeelten van Kroatië die anders onder de radar zouden blijven.

Bezoek het adembenemende Krka National Park

Eigenlijk kun je Kroatië niet verlaten voordat je de adembenemende natuur van dit land hebt gezien. Krka National Park is een van de mooiste plaatsen van Kroatië. Het heeft tientallen meters brede watervallen. Samen komen ze uit in een poel waar het water heldergroen is en waar honderden kleine visjes zwemmen.

Bezoek niet alleen de bekende watervallen, maar ga eropuit. Namen die je in ieder geval moet noteren zijn Skradinski Buk, Roski Slap en Manojlovac. Dat zijn zeer fotogenieke plaatsen. Je bezoekt de watervallen met de auto. Het is aan te raden om met een gids te gaan, die je van alles vertelt over de bijzondere omgeving, de natuur en de geschiedenis.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie