De beste mobiliteitsoplossingen
De beste mobiliteitsoplossingen

De beste mobiliteitsoplossingen

Redactie Baaz
Niet iedere onderneming heeft behoefte aan een wagenpark, zeker niet nu de alternatieven steeds meer voordelen bieden. Je kunt besparen op zaken als kosten en uitstoot, zonder dat jouw medewerkers aan mobiliteit inboeten. Baaz gaat op zoek naar alternatieve mobiliteitsoplossingen.

Natuurlijk is mobiliteit belangrijk voor elke onderneming. Jij en jouw werknemers gaan op bezoek bij klanten en opdrachtgevers of inspecteren de voortgang van een project op locatie. Daar moet dan wel een goede mogelijkheid toe zijn. Tegenwoordig het liefst ook een optie die het milieu ontziet, maar niet ten koste gaat van de tijd die het kost om ter plaatse te zijn. Wanneer jouw bedrijf in een stadscentrum is gevestigd en je vooral veel in de nabije regio actief bent, komt daar nog eens een probleem bij: de zeer beperkte parkeergelegenheid. Een elektrische fiets of scooter heeft echter niet het bereik van een auto, dus moet je creatief denken of opties combineren. Wat zijn de mogelijkheden?

Auto delen

Om zakelijk bereikbaar te zijn is het niet essentieel meer een wagenpark tot je beschikking te hebben. Met de opkomst van de deeleconomie kun je zonder al te veel problemen in de meeste grote steden aan een auto komen waarmee je relatief goedkoop op de plek van bestemming aankomt. De bekende rode autootjes van Greenwheels zie je tegenwoordig overal in de randstad rondrijden en dat is niet voor niets. Er is een flink aanbod aan beschikbare auto’s en de kosten zijn relatief laag. Voor reizen buiten de grote steden is deze optie iets minder geschikt, daar is het bedrijf nog niet heel goed vertegenwoordigd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een aantal auto’s binnen jouw bedrijf door meerdere werknemers te laten gebruiken. Geen enkele werknemer is altijd op pad, dus als je de afspraken goed bij laat houden, kunnen er prima meerdere mensen gebruikmaken van dezelfde auto.

Pak eens de fiets

Wanneer jouw onderneming is gevestigd in het centrum van een stad, is bereikbaarheid vaak lastig. Niet alleen voor klanten die jouw bedrijf bezoeken, maar ook voor je werknemers die bij klanten in de omgeving langs gaan. Een mooi alternatief voor de auto is in zo’n geval de fiets, of een elektrische variant. Ook elektrische scooters zijn binnen een stadse omgeving een prima optie. Ze zijn snel, relatief goedkoop en het zoeken naar een parkeerplek is verleden tijd. Leasemaatschappijen als Wagenplan bieden deze alternatieven naast hun normale leasepakket aan, het kan daarom zeker lonen om eens met dit soort partijen in gesprek te gaan.

Of de trein

Binnen de stad, maar ook daarbuiten, is gebruik van het ov een mooi alternatief. Hoewel de betrouwbaarheid soms te wensen overlaat, heeft het openbaar vervoer zeker ook voordelen. Zo kunnen je werknemers prima werken in de trein, al helemaal nu de meeste treinen zijn uitgerust met wifi. Handig in dit verband, zeker wanneer je niet helemaal afhankelijk wilt zijn van het schema van de NS, is een vervoerspas. MobilityMixx biedt bijvoorbeeld een kaart aan waarmee je niet alleen in het ov kunt reizen, maar ook met een deelauto, taxi, ov-fiets en huurauto. Ook kun je met deze pas tanken en gebruikmaken van de P&R Parkings van de NS. Er zijn meer partijen die dit soort passen aanbieden, elk met andere voorwaarden en partners. Kijk dus zeker goed rond, voordat je een besluit neemt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie