De beste lokale flexplek van ons land? Dat is LAB55 Apeldoorn!

De beste lokale flexplek van ons land? Dat is LAB55 Apeldoorn!

Redactie Baaz

LAB55 in Apeldoorn is dé beste lokale flexplek van Nederland. Na bezoek aan tientallen flexplekken in Nederland gaf de jury de hoogste score aan LAB55 in de categorie ‘lokaal’. Wie de landelijke winnaar is, wordt morgen bekend gemaakt.

Op de foto v.l.n.r.: Linda Nieuwenhuizen (manager LAB55 van Centraal Beheer), Anke Horstman (Hoofdredacteur Techgirl, jurylid Flexplek Test 2017) en Alex van Hardeveld (ASUS).

Een zorgvuldig geselecteerd professioneel testteam van vijf professionals testte de afgelopen weken tientallen flexplekken. LAB55 in Apeldoorn (een inititiatief van Centraal Beheer) kwam in de categorie ‘lokaal’ als beste uit de bus en wint daarmee. Jurylid Anke Horstman, van de website Techgirl, sprak in haar juryrapport over: 'de service op deze flexplek is uitstekend, er is een zee aan ruimte en toch voelt het er knus ideaal om uren aan de slag te gaan.'

​Geen vaste plek meer

Veel professionals hebben geen vaste werkplek meer. Zij werken op allerlei locaties: in koffietentjes, in moderne bedrijfsverzamelgebouwen en onderweg. Het aantal flexwerkers blijft maar stijgen. Rodney Voogel, directeur van ASUS Benelux: 'Met de Nationale Flexplek Test helpen we zelfstandige professionals efficiënt te werken, door te laten zien dat er in heel Nederland locaties zijn waar je met een gerust hart je laptop kan openklappe.'

Een zorgvuldig geselecteerd team van ondernemers, journalisten en bloggers, reisde het hele land door om tientallen locaties te testen. Dat deden de juryleden op basis van een heldere vragenlijst met concrete vragen: ‘Hoeveel minuten lopen vanaf het OV?’, ‘Zijn er meetingrooms en moet ik die reserveren?’, ‘Kan ik met een creditcard betalen?’ en ‘Wat kost een kop koffie?’.

De long-list van locaties is mede tot stand gekomen doordat flexplekken zelf de professionals die er werken hun eigen locatie hadden opgegeven via: www.flexplektest.nl

Snelle wifi, Fair Trade producten en hipstergehalte

De kwaliteit van de wifi blijkt bij 80 procent van de geteste flexplekken veilig en snel te zijn. Harde achtergrondmuziek, te fel licht en een te hoog hipstergehalte leiden de flexwerkers af. Bij ruim 96 procent van de geteste flexplekken is de koffie uitstekend en in 42 procent van de gevallen is de koffie goedkoper dan €2,50 per kop. Bij ruim 48 procent is er fruit op de locatie te krijgen, dat is meer dan tijdens de test in 2015 toen dat slechts 40 procent was.

De Nationale Flexplek Test is een initiatief van ASUS Benelux in samenwerking met Microsoft en taxiservice Abel, Meeùs, ICS Business Cards en ALSO Cloud Services.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie