De beste Italiaanse bezienswaardigheden om te bezoeken in elk van de zomermaanden
De beste Italiaanse bezienswaardigheden om te bezoeken in elk van de zomermaanden

De beste Italiaanse bezienswaardigheden om te bezoeken in elk van de zomermaanden

Redactie Baaz
  • Castello Aragonese, Taranto staat bovenaan in drie van de vijf zomermaanden, waaronder mei, juni en september
  • Galleria Borbonica, Napels is de top bezienswaardigheid voor toeristen in juli
  • Het historische Colosseum in Rome staat bovenaan als de beste bezienswaardigheid om te bezoeken in augustus

Italië's geschiedenis, cultuur en natuurlijke pracht maken het tot een must-see bestemming voor veel reizigers. Weten waar je moet zijn en wanneer, is essentieel om de drukste en duurste periodes tijdens het hoogseizoen te vermijden.

Reisexperts Pompeii Tours & Tickets onthullen de beste tijden van de maand om de meest geliefde bezienswaardigheden van Italië te bezoeken om de enorme drukte en de hoogste prijzen te vermijden. De bevindingen zijn gebaseerd op een analyse van TripAdvisor, Google-zoekopdrachten en weergegevens.

Mei

In mei is Castello Aragonese in Taranto de top bezienswaardigheid. Het fort aan zee in de regio Apulië biedt een suggestief uitzicht op de Middellandse Zee en is het kloppende hart van de stad. Het kasteel werd door de geschiedenis heen voor verschillende doeleinden gebruikt en werd oorspronkelijk gebouwd als militaire basis voor de marine.

Deze bezienswaardigheid komt op de eerste plaats omdat uit de gegevens blijkt dat slechts 6% van alle bezoekers in deze maand aanwezig was, vergeleken met 17% van de bezoekers van de drukst bezochte maand, augustus.

Op de tweede plaats in mei staat Palazzo Conte Federico in Palermo, een van de beroemdste en meest prestigieuze gebouwen in de stad, terwijl de Sint-Pietersbasiliek in Rome op de derde plaats staat.

Juni

Terwijl de eerste en tweede plaats worden ingenomen door dezelfde bezienswaardigheden als in mei, waardoor juni ook een perfecte tijd is om Apulië of Sicilië te bezoeken, komt het Colosseum in Rome op de derde plaats dankzij de temperatuur die in deze maand in de stad wordt geregistreerd van gemiddeld 24 graden, net boven de ideale 25 graden.

Het Colosseum, gebouwd tussen 72 en 80 na Christus, is het grootste antieke amfitheater dat ooit is gebouwd en het grootste dat nog overeind staat. In de keizertijd werd het gebruikt als amusementsarena en het blijft een van de meest herkenbare monumenten op aarde.

Juli

Als je van plan bent om in juli op reis te gaan, dan is Napels volgens de gegevens misschien wel de perfecte plek om naartoe te reizen. De Galleria Borbonica en de Catacombe di San Gaudioso staan op de eerste twee plekken van meest geschikte bezienswaardigheden om te bezoeken. Tijdens deze maand kregen beide bezienswaardigheden een gemiddelde beoordeling van vijf sterren en kenden ze het laagste aantal bezoekers, respectievelijk 7,79% en 7,71% van het totale aantal bezoeken.

Hoewel beide ondergronds zijn, is de Galleria Borbonica een oude doorgang die voor militaire doeleinden werd gebouwd om het Koninklijk Paleis te verbinden met militaire barakken in de stad, terwijl de Catacomben een van de weinige paleochristelijke begraafplaatsen zijn die onder de stad te vinden zijn. In deze catacomben bevindt zich het graf van St. Gaudioso en daarboven bevindt zich de Basiliek van Santa Maria della Santità.

Augustus

Gebaseerd op de gegevens lijkt augustus de perfecte tijd van het jaar om Rome te bezoeken als je de drukte van de eerdere maar mildere maanden wilt vermijden, omdat drie beroemde bezienswaardigheden van de hoofdstad de drie plekken innemen: het Colosseum, de Sint-Pietersbasiliek en de Trevifontein.

De Sint-Pietersbasiliek ligt in Vaticaanstad en is de belangrijkste katholieke kerk ter wereld. Het omvat ook de Vaticaanse musea en de residentie van de paus.

Deze bezienswaardigheden worden gekroond tot de meest geschikte om te bezoeken tijdens deze maand vanwege het hoge aantal TripAdvisor-beoordelingen en het lagere aantal bezoekers. Het Colosseum had vorig jaar augustus bijvoorbeeld 6.721 bezoekers, bijna 1.000 minder dan in de drukste maand, juli, waar er bijna 7.500 bezoekers waren.

Augustus is ook de maand waarin het het hele jaar door minder vaak regent in de stad, met een gemiddelde van slechts 6 dagen.

De zomers in Italië kunnen erg heet zijn, dus het is belangrijk om je goed in te pakken als je in alle rust en zonder tegenslag wilt genieten van deze suggestieve bezienswaardigheden.

En vergeet niet een muntje op te gooien in de majestueuze Trevifontein als wens om snel weer terug te keren naar Bel Paese.

September

Het Castello Aragonese in Taranto, het Colosseum in Rome en de Galleria Borbonica in Napels zijn de top drie bezienswaardigheden om in september te bezoeken.

September is waarschijnlijk een van de beste periodes om naar Italië te reizen dankzij de lange en zonnige maar toch mildere dagen. Het is zelfs zo dat de steden met de topattracties die je in deze maand kunt bezoeken 2 tot 4 graden koeler zijn dan de ideale temperatuur van 25 graden, waardoor het weer aangenamer is. Bovendien zijn er nog steeds veel zonuren, gemiddeld 12 in de drie plaatsen.

Magdalena Petrusic, travel expert from Pompeii Tours & Tickets, commented on the findings: “Whether you’re a seasoned traveller or a first-time adventurer, if you want to experience Italy and see as much as you can of it on your journeys, all these landmarks should be on your itinerary at some point.

“While Italy is one country, the history, culture and customs can differ greatly depending on where you go. If you want to follow the data provided and visit the centre and Southern parts of the country prepare yourself for later meals than you might be used to, as well as a warm and affectionate welcome from the locals. In fact, hugs and kisses are perfectly acceptable and expected even on first meetings, as well as little gestures of politeness such as smiling back to passers-by”.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie