Dé autoverzekeraar voor 2019

MKB
Geert van der Klugt
Bestaat dé ideale autoverzekeraar? Om jou de zoektocht door een webjungle van verkooppraat en roodgloeiende kortingstarieven te besparen, gingen wij op pad. Ons doel? Het vinden van flexibele dekking en wenselijke service, om kopzorgenvrij 2019 in te kunnen rijden.

Het vinden van een passende dekking is, niet onverwachts, enorm persoonlijk. Hoeveel jaren rijd je ondertussen schadevrij? Hoeveel jaren is/zijn jouw auto('s) überhaupt actief; ben je beperkt tot een WA, of kom je in aanmerking voor aanvullende basisdekking? Wat is je rijstijl, wat zijn jouw wensen en hoeveel heb je te investeren? Omdat de antwoorden op deze vragen per individu verschillen, zoeken we naar een ‘all-round’ topper - een verzekeraar die punten scoort op zowel minimale als maximale dekking.  

De mogelijkheden

Ieder autorijdende Nederlander moet een WA verzekering afsluiten. Zoals te verwachten, betaal je voor deze optie de laagste premie. Daartegenover staat een relatief beperkte dekking: rijd je de auto van iemand anders in de prak, dan vermijd je betaling van aangedane schade, terwijl je volledig opdraait voor schade aan je eigen wagen, aanhanger, caravan en/of spullen.

Als aanvulling op een WA verzekering reikt een Beperkt Casco verzekering verder. Terwijl een WA stopt bij dekking van aangedane schade, verzekert de Beperkt Casco onder andere tegen inbraak, ruit-, huisdier- en natuurrampschade.

De laatste opstap betreft een Allrisk autoverzekering. Naast schade aan anderen en schade door overmacht, verzekert een Allrisk autoverzekering tevens schade die je zelf aan je eigen auto veroorzaakt. Al met al: het volledigst, met de hoogste premie.

De aanbieder

Zoals vermeld is dé autoverzekeraar afhankelijk van het individu. Om toch tot een uitsluitsel te komen, bundelden wij klantbeoordelingen, B2B-beoordelingen, prijsgemiddelden én aanbodvolume: de schijnwerper viel op Allsecur. Waarom?
 

  • Flexibele dekking. Zowel basisverzekering WA als Beperkt Casco en All Risk zijn beschikbaar. Dat aanbod is niet ongehoord; wél uitzonderlijk is géén standaard eigen risico, zonder daar extra voor te hoeven betalen. Bij afsluiting van een verzekering ben je daarbovenop niet verplicht tot een opzegtermijn. Persoonlijk aanbod ontvangen? Geen punt. Binnen een dag zit je elders.
     
  • Service. Ruitschade? Een afspraak maken met een glashersteller kan 24 uur per dag. Ruim 10.000 positieve klantreviews - geen veelvoorkomende prestatie voor een autoverzekeraar. Daarbovenop download je via www.allsecur.nl in een mum van tijd de Allsecur Pechhulp on demand app, waarmee je tegen een enkele betaling in heel Nederland ambulante pechhulp kunt ontvangen. Bovendien biedt de verzekeraar een thuisbrengservice: kan je om welke reden dan ook niet naar huis rijden na een ongeval, dan verzorgt Allsecur een gehele thuisreis, ook vanuit het buitenland. Het schadeformulier dat daaraan voorafgaand ingevuld dient te worden, heeft Allsecur bovendien zo begrijpelijk en makkelijk mogelijk gemaakt. Tot slot heb je met een Beperkt Casco of Allrisk verzekering recht op (gratis) vervangend vervoer gedurende de tijd dat jouw geschade auto hersteld wordt.
     
  • Premies. Tarieven zijn afhankelijk van zowel dekking als autogegevens, maar qua gemiddelde kosten scoort Allsecur goed. Autoverzekeraars concurreren hevig, dus een schappelijk tarief is geen verrassing: op dit vlak is voornamelijk het gebrek aan een opzegtermijn uitzonderlijk. Dat biedt vrijheid.

Rijd jij graag 2019 in met een vernieuwde autoverzekering, dan doe je er – ongeacht ons voorwerk – altijd goed aan om iedere optie te doorlopen. Daartegenover hopen we je een startpunt gegeven te hebben in de veelal verwarrende zoektocht naar risicoreductie.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert