Dan kan en moet een stuk duurzamer op de werkvloer!

Dan kan en moet een stuk duurzamer op de werkvloer!

Redactie Baaz

Duurzaamheid is hot. Toch zijn we er vooral thuis druk mee. De werkplek blijft helaas achter.

53 procent van de door Manutan ondervraagde werknemers is in zijn privéleven meer bezig met duurzaamheid dan op mijn werk. Ze willen wel, maar krijgen vaak niet de juiste faciliteiten aangeboden op de werkplek. 

Bij duurzaamheid denken de meeste werknemers als eerste aan afvalscheiding. Zeker 40 procent van hen vindt dat de werkgever wel wat meer aandacht aan afvalscheiding zou mogen besteden. 

Ideeën voor duurzamer resultaat

Aan de medewerkers ligt het niet, volgens Manutan. Een groot deel is er thuis al flink druk mee en wil dat ook op zijn werk doortrekken. Ongeveer een derde zegt zelf ook allerlei ideeën aan te dragen om duurzaamheid op het werk te vergroten. En dan gaat het niet alleen om afvalscheiding. Denk ook aan het gebruik van de printer. Ruim 40 procent zegt bewust spaarzaam gebruik te maken van de printer, maar desondanks vindt 37 procent dat er nog te veel wordt geprint op het werk.

Belangrijke rol voor werkgevers

Jan Piet van Dijk van Manutan: 'Als de werkgever afvalscheiding beter faciliteert, zal de werknemer er vanzelf gebruik van gaan maken. Thuis is afvalscheiding al de gewoonste zaak van de wereld, dat kan het op het werk ook worden. Waarom niet meteen de medewerkers erbij betrekken, hun ideeën gebruiken en hen meenemen in alles rondom duurzaamheid?'

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie