Daily Mirror: Carel Versteegen, Plan8

Redactie Baaz
Daily Mirror: Baaz vroeg Carel Versteegen ons een spiegel voor te houden en zo zijn typische werkdag naar ons te reflecteren.

Tekst: Carel Versteegen

06:30 Opstaan. Bijna elke dag, want mijn vriendin begint vroeg aan haar baan als personeelsplanner bij een zorginstelling in Leiderdorp. Zit met een verse, sterke, dubbele espresso aan mijn iMac. De e-mail van de afgelopen nacht bestaat uit: aanvragen voor de gratis versie van Mijnrooster.nl, nieuws
over personeelsplanning en klanten, plus regulier nieuws. Daarna lees ik de kranten via het internet, terwijl ik naar het radionieuws luister. Een bescheiden ontbijt. Ik laat nog even de hond uit voordat ik naar mijn eerste afspraak of mijn kantoor in Hoofddorp vertrek, maar vandaag ga ik naar ons kantoor in Valkenburg. Het doel is om de mogelijkheden van een kantoor in Maastricht of Kerkrade te onderzoeken. Min of meer heb ik nu besloten dat we per 1 september een ander adres in Limburg zullen hebben, een kantoor dat wordt bemand door een ontwikkelaar en een ontwerper.

Expertise

Ik praat wekelijks bij ProRail over een project flexibel plannen, als onderdeel van het ‘nieuwe werken’, waarvoor Plan8 de expertise deelt. Dagelijks is er overleg over de ontwikkelingen voor de applicatie Mijnroos-
ter.nl. Over de wensen van bestaande en nieuwe klanten voor het gebruik, de nieuwe rapporten en koppelingen met andere (saas)oplossingen, zoals salaris, verzuim en HRM-administratie. Door de aanvragen via de website voor een demo op maat heb ik wekelijks ook zelf een afspraak om het personeelsplanningsproces van een organisatie op locatie te bespreken. Daarna richten we de applicatie Mijnrooster.nl samen met de potentiële klant in, die de omgeving vrijblijvend kan testen.

Planner

Met Tempo Team inHouse Services (TTIS) evalueer ik de planneropleiding die we aan 90 medewerkers gaven en kijk ik naar de toekomst. Ik had wekelijks een afspraak met ‘mijn’ senior adviseur en business-analist van Plan8, die de opleiding inhoud geeft. Plan8 is zelf ook op zoek naar personeelsplanners. Ze moeten talent, ervaring en kennis op hbo-niveau hebben. Meestal zijn de kandidaten goede ‘regelaars’ of ‘gatenvullers’, maar soms spreek ik de juiste persoon en die plaats ik bij een klant, of bij onszelf als interim-personeelsplanner.

X-Box

Einde dag bel ik dagelijks zo rond 18 uur mijn zoon. Hij woont en werkt al zes jaar in het buitenland, de jongste drie maanden in Stockholm als programmamanager voor Fujitsu Siemens. We praten over van alles, maar maken ook afspraken over hoe laat we elkaar online via de X-Box Live treffen voor een game.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie