Dagelijks reizen zorgt voor stress

Dagelijks reizen zorgt voor stress

Redactie Baaz

De meerderheid van de Nederlandse ondernemers ziet de schaduwkant van reizen naar kantoor. Een kwart is dagelijks ruim een half uur onderweg van en naar het werk. 40 procent ervaart hierbij stressgevoelens. Dit en meer blijkt uit onafhankelijk onderzoek van PanelWizard, uitgevoerd onder ruim 750 ondernemers.

In de combinatie van wonen en werken ('woerken') op dezelfde locatie blijkt een oplossing te zitten. De meerderheid van de ondernemers verwacht met kantoor aan huis productiever te zijn. 46% verlangt er naar om wonen en werken te combineren. Rotterdam is vandaag een 'woerken' locatie rijker.

Win-winsituatie

Ondernemers met een kantoor aan huis beginnen de dag meer ontspannen (74%) en besteden dagelijks meer tijd aan hun privéleven (64%) dan ondernemers die wonen en werken op verschillende locaties. Een belangrijk gegeven gezien slechts 8% van de Nederlanders vindt dat hun leven goed in balans is . Wonen en werken op één locatie werkt voor ondernemers concentratie verhogend (47%).

Onafhankelijkheid viert zijn zege

Een kantoor aan huis geeft driekwart van de ondernemers de mogelijkheid uren flexibeler in te delen. Het gevoel van onafhankelijk zijn viert zijn zege (53%). Wonen en werken op dezelfde locatie geeft de ondernemers vrijheid. Zo is het mogelijk beter zicht op de gang van zaken binnen het bedrijf te houden (59%), zonder dat het privéleven er onder lijdt. "Het privéleven en het ondernemen delen de eerste plaats. In realiteit blijkt dit niet eenvoudig te combineren. Ondernemers hebben de behoefte om wonen en werken te combineren," aldus Bakker.

Jonge ondernemers ontvankelijker voor stress

Opvallend is dat dertigplus ondernemers het reizen van en naar kantoor als meer stressvol ervaren (88%) dan de vijftigplus collega's (46%). Voor meer dan driekwart van de jonge ondernemers begint de dag meer ontspannen als men wonen en werken kan combineren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie