Daarom wordt kiezen tussen laptop en tablet verleden tijd

Daarom wordt kiezen tussen laptop en tablet verleden tijd

Redactie Baaz
Op onze werkplek verschijnen steeds meer verschillende types apparaten. De traditionele bureaucomputer maakt plaats voor mobiele toestellen. Mobiliteit wordt immers standaard. Zo blijkt dat 75 procent van onze beroepsbevolking komend jaar in staat is overal en altijd te werken.

Of dat nu thuis is, op de zaak of onderweg. Zelfs tijdens de vakantie houden we regelmatig onze mail bij. We doen dat ook steeds vaker vanaf verschillende apparaten. Laptops blijven torenhoog favoriet, maar ook de tablet zetten we steeds vaker op de vergadertafel. En een groepsapp met collega’s op de smartphone is inmiddels ook al heel gewoon. De vraag is of je al die verschillende apparatuur in omloop van je bedrijf wilt hebben. Hoe moeilijk is het om een keuze te maken? Want hoe meer apparatuurvarianten, hoe complexer het beheer. Of wordt het tijd om serieus te kijken naar een alles-in-eenapparaat? De zogeheten detachables maken opmars in de zakelijke
omgeving.

Laptop voor een gemiddelde mobiele werker

De laptop is nog altijd de meest ideale mobiele computer voor professionals die regelmatig aan een vast bureau werken. Of dat nu thuis is of op de zaak. Dat doet er niet meer toe. De laptopgebruiker stelt hoge eisen aan de meest geavanceerde functies. Aangezien laptops steeds lichter worden, gaat het apparaat makkelijker mee op reis. Beheer en onderhoud zijn relatief duur, maar dat weegt vaak niet op tegen alle voordelen van de laptop.

Tablet schiet tekort in functionaliteit

De tablet is het ideale lichtgewicht apparaat om even snel iets op te zoeken, een e-mail te versturen of een filmpje af te spelen. Fijn voor de vergaderkamer, maar aan je bureau mis je toch wel het toetsenbord, de internetpoorten of het volwaardige beeldscherm dat je nodig hebt voor een pittige klus. De tablet ga je absoluut vaker zien op kantoor, maar zal geen blijver zijn voor professionals die hoge eisen stellen aan hun zakelijke toepassingen.

De 2-in-1-laptop is de snelste groeier

Veel op reis en ook vaak achter het scherm? Dan is het geen slecht idee om op zoek te gaan naar mobiele werkcomputers die de functionaliteit èn flexibiliteit van een laptop combineren met het gebruiksgemak en het lichtgewicht van een tablet. De nieuwste generatie zogeheten detachables zien eruit als een tablet, maar hebben de functionaliteit van een laptop.

Bijvoorbeeld met alle benodigde interneten videopoorten, een toetsenborddock en een accu waarmee je moeiteloos tot 15 uur door kan werken zonder op te laden. Ideaal voor in het vliegtuig op dat kleine inklaptafeltje. Met een optioneel toetsenbord hoeft zo’n combi-apparaat niet meer dan 1.200 gram te wegen.

Bovendien kun je op deze 2-in-1 hybride mobiele computers heel eenvoudig met een pen op het beeldscherm schrijven en tekenen. De goede detachables hebben een stabiele standaard die voorkomt dat het apparaat van je tafel glijdt, terwijl jij de pen op het scherm zet.

Kortom, kiezen voor een laptop of tablet is zelfs voor de meest veeleisende gebruiker niet langer nodig. Het zal me niet verbazen dat je deze hybride apparatuur steeds vaker in de trein, op het bureau, in het park of het vliegtuig gaat zien.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie