CWS lanceert Duurzaamheidsverslag 2022/23

CWS lanceert Duurzaamheidsverslag 2022/23

Redactie Baaz

CWS, totaalleverancier op het gebied van sanitaire hygiëne, vloerverzorging, bedrijfskleding en cleanrooms, heeft haar Duurzaamheidsverslag 2022/23 gepresenteerd. Met ambitieuze klimaatdoelen streeft CWS ernaar om tegen 2030 de CO2e-uitstoot met minstens de helft te verminderen. De nieuwe decarbonisatiestrategie, gelanceerd in 2023, omvat 19 initiatieven die in alle bedrijfsonderdelen worden toegepast. Luca Costa, Teamlead Corporate Sustainability: "Duurzaamheid en de circulaire economie zijn al jarenlang diepgeworteld in ons bedrijfsmodel. Nu willen we met onze partners bewijzen dat we onze activiteiten koolstofarm kunnen maken."

 

CWS: Ambitieuze decarbonisatieplannen

CWS heeft een ambitieuze decarbonisatiestrategie gelanceerd met 19 initiatieven in alle bedrijfsonderdelen. De nieuwe strategie richt zich op het optimaliseren van energiegebruik en de omschakeling naar groene energie, waaronder zonne-energie, die door CWS zelf wordt geproduceerd. Om de uitstoot te verminderen, werkt CWS nauw samen met leveranciers, waarbij 74% van de broeikasgassen buiten hun eigen vestigingen wordt geproduceerd.

Enkelfähig

Het duurzaamheidsinitiatief "enkelfähig" van de Haniel Groep, waar CWS deel van uitmaakt, staat centraal in het verslag. CWS streeft ernaar om tegen 2025 meer dan 90% van hun nieuwe business te genereren met duurzame producten, waarmee ze een waardevolle bijdrage willen leveren aan toekomstige generaties. "Bij CWS omarmen we duurzaamheid als kern van ons bedrijfsmodel en ontwikkelen we innovatieve concepten om onze producten enkelfähig te maken," benadrukt Leonie Biesen, Sustainability Manager bij CWS.

Hergebruik & Recycling

De drie CWS-bedrijven (Hygiëne, Werkkleding en Cleanrooms) werken onafhankelijk aan duurzame concepten en delen hun successen. Ze zetten zich in voor een circulaire economie, waarbij materialen worden hergebruikt en gerecycled. Innovatieve upcycling-projecten worden ontwikkeld om producten een tweede leven te geven.

Het volledige duurzaamheidsverslag is hieronder te vinden. Het verslag bevat ook een bijlage met lokale initiatieven in de Benelux.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie