Curiosity leidt investering in AI start-up Epicbrief voor sales workflow automatisering

Curiosity leidt investering in AI start-up Epicbrief voor sales workflow automatisering

Redactie Baaz

De Finse start-up Epicbrief heeft €1 miljoen opgehaald in pre-seed financiering om het werk van sales professionals wereldwijd te transformeren. Het Nederlandse VC-bedrijf Curiosity leidde de financieringsronde met deelname van de Finse investeerder Superhero Capital.

Epicbrief biedt een op AI-gebaseerd platform dat administratieve taken voor sales professionals automatiseert en het verkoopproces stroomlijnt.

Sales teams hebben te maken met verschillende uitdagingen, zoals dat ze 70% van hun tijd besteden aan administratieve taken, het vaak niet halen van quota's en een hoog verloop als gevolg van korte dienstverbanden. De huidige economische neergang heeft de verwachtingen voor zowel sales teams als hun managers alleen maar verhoogd.

Om deze uitdagingen aan te pakken en de stress voor sales teams te verminderen, hebben Miro Putkonen, Pyry Takala en Anton Dobrzhanskiy Epicbrief opgericht. Met hun geavanceerde AI-gestuurde oplossing automatiseert Epicbrief veel van de administratieve taken waarmee sales teams dagelijks worden geconfronteerd. Zij kunnen de geavanceerde technologie gebruiken om verkoopgesprekken op te nemen en binnen enkele seconden om te zetten in duidelijke, objectieve samenvattingen, waardoor ze zich kunnen richten op meer strategische taken en de algehele productiviteit wordt verhoogd. De gemakkelijk te begrijpen samenvattingen bevorderen ook betere communicatie en samenwerking tussen teamleden en potentiële klanten.

De integratie van Epicbrief met verschillende tools voor videogesprekken en CRM-systemen maakt automatisch invullen van CRM-velden mogelijk. Deze functie stelt sales professionals in staat om eenvoudig gegevens uit verkoopgesprekken bij te houden, te analyseren en te gebruiken om geïnformeerde beslissingen te nemen die leiden tot een betere performance.

Miro, de CEO van Epicbrief, geeft aan: "Wij geloven dat AI een enorme kans biedt om het werk van sales professionals volledig te transformeren. Door administratieve taken te automatiseren, stellen we hen in staat zich te concentreren op wat er echt toe doet: relaties opbouwen, deals sluiten en hun quota halen. Als startpunt richten we ons op het automatiseren van gespreksnotities en actieplannen en bieden we gebruiksvriendelijke tools voor samenwerking en communicatie om salesorganisaties productiever te maken en beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Op de lange termijn streven we naar het ondersteunen van sales met automatisering over de hele workflow heen. We zijn dankbaar voor de steun van onze vroege gebruikers en investeerders en enthousiast om ons platform te blijven ontwikkelen en het mensenwerk in sales gemakkelijker, zinvoller en waardevoller te maken."

Epicbrief sneakpeek

Epicbrief's platform wordt momenteel gebruikt door een exclusieve groep van top sales professionals die zijn geselecteerd om deel te nemen aan het bètaprogramma. De startup streeft ernaar om haar platform voortdurend te optimaliseren op basis van gebruikersfeedback en in de komende maanden haar gebruikersgroep snel uit te breiden.

Curiosity, een Nederlands durfkapitaalfonds dat zich richt op seed-stage investeringen in AI-startups in Noord-Europa, leidde de financieringsronde. Superhero Capital uit Finland en een angel investor namen ook deel. "We zijn ontzettend enthousiast om samen te werken met Epicbrief in hun missie om de sales workflow te herdefiniëren," zegt Herman Kienhuis, Managing Partner bij Curiosity. "De diepgaande kennis van de oprichters van het salesproces en uitdagingen van sales teams, in combinatie met het baanbrekende potentieel van nieuwe generatieve AI-technologieën, positioneert hen goed om sales teams te ondersteunen bij het transformeren van hun werk en het verbeteren van hun prestaties."

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie