Crowdfunding als MKB-financieringsvorm in regio Zuid-Holland met 14% gestegen

Crowdfunding als MKB-financieringsvorm in regio Zuid-Holland met 14% gestegen

Redactie Baaz

Crowdfunding groeit de afgelopen jaren in populariteit als financieringsmethode voor het midden- en kleinbedrijf. Steeds meer ondernemers kiezen voor deze community-gedreven financieringsvorm om de start of groei van hun onderneming te realiseren. Een analyse van het platform CrowdAboutNow laat zien dat de populariteit van crowdfunding als financieringsvorm voor lokale ondernemers het afgelopen jaar het hardst is gestegen in de regio Zuid-Holland. 

Rotterdam in beweging 

Deze groei is ook zichtbaar op het platform van CrowdAboutNow, daar was de grootste groei in het aantal crowdfundingcampagnes ten opzichte van het jaar ervoor te zien in regio Rotterdam. Met name in de branches horeca en food maken ondernemers veel gebruik van crowdfunding om groei of uitbreiding te financieren. Ook de grootste financieringen die het afgelopen jaar te vinden waren op het platform zijn afkomstig uit Zuid-Holland. Zo haalde de Rotterdamse Cley distillery een miljoen op voor uitbreiding en wist Rechtstreex de meeste investeerders mee te krijgen. 

Kiezen voor crowdfunding 

Deze ondernemers kiezen steeds vaker bewust voor crowdfunding als financieringsvorm. Het stelt hen niet alleen in staat om kapitaal aan te trekken, maar ook om een betrokken groep mensen op te bouwen die gelooft in de visie van de onderneming en bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Door deze trend lijkt crowdfunding niet alleen een financieringsmiddel, maar ook een krachtige manier om lokale betrokkenheid te stimuleren. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie