CrowdAboutNow financiert succesvol 320.000 voor de Amsterdamse bakkerij Kometen brood

CrowdAboutNow financiert succesvol 320.000 voor de Amsterdamse bakkerij Kometen brood

Redactie Baaz

CrowdAboutNow financiert succesvol de Amsterdamse bakkerij Kometen brood. Binnen een maand heeft de bakkerij via het platform 320.000 euro opgehaald, 314 mensen investeerden mee. Met de financiering breiden zij de bakkerij uit op een nieuwe locatie in Amsterdam Noord en openen zij een broodloket op het Marineterrein in Amsterdam. CrowdAboutNow ziet een toename aan bakkerijen die kiezen voor crowdfunding: 'CrowdAboutNow biedt uitkomst in tijden van hoge rentes, het lukt een lokale bakker op ons platform tegen 3% rente en een leuke extra beloning te financieren'.

Kometen brood 

De bakkerij werd in 2020 opgericht door Lard Breebaart. Wat begon als een corona hobby tijdens de eerste eerste lockdown, mondde uit in een volwaardige bakkerij aan de Kometensingel. Begin 2022 startte de ondernemer een pop-up bakkerij in de oude dansschool Eddy Spier. Hier heeft Breebaart met zijn team verder kunnen bouwen aan een vaste klantenkring. 

Met de financiering van de crowdfunding verhuist Kometen brood voor een nieuwe vaste locatie met café en bakkerij naar de NDSM-werf, ook opent er een broodloket op het Marineterrein.

Crowdfunding voor bakkers 

Op CrowdAboutNow kunnen lokale- en impact ondernemers financiering ophalen met klanten en fans. De crowdfunding wordt naast financiering ook gebruikt als marketing campagne. Op het platform neemt de populariteit van het financieren van bakkerijen toe, steeds meer bakkers weten het platform te vinden. Afgelopen zomer haalden onder andere bakkersbedrijf en patisserie Rose & Vanilla, de Haarlemse desembakkerij Made by Ellen en Brittons Bakery in Amsterdam succesvol financiering op via het platform. 

Mark Laagewaard CEO CrowdAboutNow: "Crowdfunding past heel goed bij de lokale bakker. Bakkers staan vaak goed in contact met hun klanten en hebben vaak een sociale functie in de buurt als ontmoetingsplek. Veel mensen vinden het leuk om bij te dragen aan hun plaatselijke bakker, een plek waar ze soms wel dagelijks komen." 

Ook denkt Laagewaard dat de toename aan bakkers op het platform komt door de mogelijkheid zelf je rente te bepalen: "Financiering voor het kleinbedrijf, zoals onze lokale bakker, wordt steeds lastiger en duurder in verband met stijgende rentes. Door bij de financiering mensen te betrekken die dichtbij de onderneming staan en leuke extra’s aan te bieden, zoals een lekkere lunch op de nieuwe locatie, is het op CrowdAboutNow mogelijk om tegen 3% rente te financieren. Zo is dat Kometen Brood ook gelukt. Gefeliciteerd Lard!” 

Ook interessant:

Lees hier: BeFrank is met haar IT-systeem als een van de eerste pensioenuitvoerders klaar voor het nieuwe pensioenstelsel

Lees hier: Bedrijven zonder wereldwijde aanwezigheid lopen groeikansen mis

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie