Audi Q7 in tweeën na crash

Crash Audi Q7: auto in tweeën gesplitst

Aimée van Vuuren
Een Audi Q7 is na een ernstig crash in Rusland in tweeën gesplitst. De SUV is op een metalen lantaarnpaal ingereden met een zeer hoge snelheid. De schade is aanzienlijk te noemen.

Beschadiging Audi Q7

Hoe hard de bestuurder van de Audi Q7 heeft gereden is goed te zien aan de enorme beschadiging die de auto heeft opgelopen. De crash was zo hard dat één van de zetels van de middelste rij uit de auto is gevlogen. Het gedeelte wat meestal de passagiers beschut tijdens zo’n crash hangt daarentegen nog vast aan het voorruitframe. Daarnaast brak de wagenbodem in twee en werd het dak losgerukt.

LEES OOK: De autoverzekeraar voor 2019

Niet ongewoon

De crash van de Audi Q7 was alles behalve zacht was. Het is daarentegen niet ongewoon dat de auto in tweeën is gesplitst. Dit is namelijk vaker het geval bij auto's met een middenmotor. Deze auto's zijn op een bepaalde manier gebouwd zodat de overlevingskansen van de inzittenden wordt verhoogd. Dit gebeurt door de passagierscel los te koppen van het gedeelte waar de motor zit. Bij SUV’s, kort voor sports utility vehicle, hoort het passagierscompartiment ook een overlevingscel te zijn.

De bestuurder, de enige inzittende, heeft de crash zonder zware verwondingen weten te overleven. Hij is wel gek genoeg weggelopen van de plek van het ongeval. 

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée