Drie praktijkvoorbeelden

Zo vergroot je de productiviteit van jouw team

Redactie Baaz
Als manager vraag je je af wat het belangrijkste is dat je voor jouw team kunt doen. Tegelijkertijd verwacht het personeel charisma, visie en zelfverzekerdheid van hun leider. Maar wat kun je eigenlijk doen om de productiviteit te verhogen?

Door het volgen van de volgende drie praktijkvoorbeelden van zakelijk platform Inc. zal de productiviteit van jouw team een boost krijgen.

Ondersteun hun oordeel

Susan was een afdelingshoofd met veel specialistische kennis en 30 loyale werknemers onder zich. De financiële afdeling begon echter te twijfelen aan haar omdat ze een voorkeur voor een bepaalde aanbieder zou hebben. De manager van Susan nam het voor haar op en dat gaf Susan nieuwe energie en toewijding.

Ondersteun hun carrièreplan

Louise stond bekend als een consistente werknemer. Haar bijdragen voelden op een gegeven moment echter onopgemerkt aan en haar kansen leken beperkt. Toen Louise heirmee naar haar manager ging bedachten ze samen een carrièreplan. Naast Louise voelde haar collega’s ook dat hun manager het beste met hen voor heeft.

Ondersteun hun fouten

Romy bedacht een promotionele actie voor Vaderdag waarbij de klant bij aankoop van een geur een knuffeltje ontving. Er bleven zo’n 9500 knuffels over, maar haar manager zei niets over het falen. Dit gaf een gevoel van opluchting, ondersteuning en blijdschap voor die werkgever te werken.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie