Drie noodzakelijke stappen

Zo creëer je een productieve werkplaats

Berry Zwets
De productiviteit van het bedrijf hangt nauw samen met de omgeving en het team. Om de twee factoren te verenigen gaat er veel aandacht uit naar het ontwikkelen van de werkplek. Het is daarbij belangrijk een aantal ideeën in het achterhoofd te houden.

Zakelijk platform Entrepreneur publiceerde daarom drie stappen die de ondernemer dient te nemen bij het herontwerpen van de werkplaats, zodat de werknemers er productiever van worden.

Bepaal de aanpak

Ieder bedrijf handelt de wijze waarop productiviteit gerealiseerd wordt anders af. De één geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan het functioneren van het individu, terwijl het voor anderen weer belangrijker is om het team goed te laten samenwerken.

Modulair ontwerp

Dit idee kun je ook verder doortrekken naar iedere afdeling. Voor de verkopers is het fijn als ze veel kunnen communiceren, dus geef je hen een open werkomgeving. Ontwikkelaars genieten liever van hun rust met een afgesloten kantoor.

Wensen werknemers

De mogelijkheid om de werkplek gedurende de dag aan te passen valt goed bij werknemers. Ramen die licht kunnen verduisteren, verplaatsbare bureaus en verstelbare stoelen zijn daar voorbeelden van. Het humeur en de opdrachten veranderen namelijk voortdurend de wens.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry