Weinig ondernemers adverteren mobiel

Sanne Ruhaak
Veel Nederlanders gebruiken mobiel internet, maar ondernemers doen nog weinig met mobiel adverteren.

Meer dan de helft van de Nederlanders is dagelijks op het mobiele netwerk te vinden en toch valt het aantal bedrijven dat mobiel adverteert tegen, zo schrijft nu.nl. Google deed onderzoek naar het mobiele internetgebruik van Nederlanders, 54 procent zou dagelijks te vinden zijn op het mobiele internet. Amanda Rosenberg van Google laat nu.nl weten dat ze daarom verwacht dat het aantal mobiele adverteerders zal toenemen. Ondanks dat bedrijven nu nog de voorkeur geven aan adverteren via andere kanalen, is er volgens haar wel sprake van een inhaalslag.

'Deze ondernemers zijn niet per se ouderwets. Ze moeten nog leren hoe ze met mobiel adverteren moeten omgaan. Daarom gaan we langs om voorlichting te geven over hoe zij bijvoorbeeld hun website beter kunnen inrichten', aldus Rosenberg.

Door te investeren in de bewustwording van ondernemers over de mogelijkheden van mobiel adverteren, hoopt Google te profiteren van een toename aan adverteerders.

afbeelding van Sanne Ruhaak
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor Baaz. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne