Waardevolle content creëren? Volg deze tips!

Waardevolle content creëren? Volg deze tips!

Redactie Baaz
Je onderscheiden van je concurrenten is heel belangrijk. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te zorgen voor waardevolle content. Op deze manier zorg je voor klantenbinding, trek je meer bezoekers op je website en vergroot je de naamsbekendheid van je bedrijf. Klinkt goed toch? We geven je een paar tips hoe je waardevolle content creëert.

Tips voor waardevolle content

Tone of voice

Het is heel belangrijk dat de content die je schrijft bij je doelgroep past. Door de juiste tone of voice te kiezen, geef je jouw bedrijf en de content een gezicht. Zo wek je vertrouwen en herkenning op bij je doelgroep. En dat is toch wat je wilt? Communiceer als persoon en niet als bedrijf. Benader je doelgroep persoonlijk en vergeet ook niet te reageren op hun vragen en reacties.

Juiste zoekwoorden kiezen

Om ervoor te zorgen dat mensen je content kunnen vinden, moet je natuurlijk opvallen in zoekmachines zoals Google. Het is jammer als je een goed artikel hebt geschreven en niemand het leest. Dus: schrijf je artikel niet alleen vanuit je gevoel of kennis, maar kies ook goede keywords. Deze woorden zijn erg belangrijk voor SEO (zoekmachineoptimalisatie). Webtexttool is bijvoorbeeld een hele handige tool om je teksten SEO-proof mee te maken.

​Goede kop doet wonderen

Heb je wel eens een artikel gelezen met een onwijs slechte titel? Wij niet hoor. Of de kop moet zó slecht zijn dat hij juist weer de aandacht trekt. Maar potentiële lezers besluiten op basis van de kop of ze een artikel wel of niet willen lezen. Dus maak je een saaie kop, dan wordt je artikel waarschijnlijk niet gelezen. Probeer een kop te maken waarin duidelijk wordt waar het artikel over gaat, maar probeer ook te prikkelen. Dit is best lastig, maar oefening baart kunst. Cijfers doen het bijvoorbeeld goed in koppen. En vergeet ook niet in de kop je zoekwoord te gebruiken, dat is weer handig om gevonden te worden in Google.

Geen spel-, taal- en typfouten

Een artikel vol met fouten wekt ergernis op van de lezer én fouten doen afbreuk aan je geloofwaardigheid. Het is dus belangrijk om je artikel vóór publicatie nog goed door te lezen. Vraag ook iemand anders om er even naar te kijken. Beter te vaak checken dan een tekst vol met fouten!

Foto's en video's

Lezers vinden afbeeldingen in een artikel erg belangrijk. Als er beeld in staat kan de lezer bijvoorbeeld de inhoud beter begrijpen, de boodschap wordt sneller duidelijk en het maakt (lange) teksten makkelijker leesbaar. En het staat ook gewoon leuker om foto's of video's in je artikel te plaatsen. Let wel op dat je beeld past bij het artikel en de doelgroep. Een random foto om maar een foto te plaatsen werkt natuurlijk niet.

​Meer tips?

​We schrijven geregeld artikelen met trucs en tips. Meer weten? Kijk hier voor een overzicht.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie