Verkiezingsdebat voor zzp'ers

Verkiezingsdebat over toekomst zzp’ers

ZZP
Sanne Ruhaak
Stichting ZZP Nederland organiseert een groot verkiezingsdebat waarin Kamerleden van zes grote partijen in debat gaan over hun plannen voor zzp’ers. Nog een zwevende kiezer? Dan kun je je aanmelden voor de avond op 28 augustus.

De groep zzp’ers is groot en aankomende verkiezingen goed voor zo’n 750.000 stemmen, tien Kamerzetels dus. Daarvan lijken de partijen zich maar al te goed bewust. Over een paar dagen komen zij samen om onder het scherpe oog van zelfstandigen te debatteren over hun standpunten die deze groep aangaan.

Aanwezig zijn Kamerleden van VVD (Erik Ziengs), CDA (Herma Boom), D66 (Kees Verhoeven), GroenLinks (Niels vd Berghe), PvdA (Mei Li Vos) en de SP (Sharon Gesthuizen). Volgens Stichting ZZP Nederland wordt het ‘tijd dat partijen eens duidelijk maken dat de 750.000 zelfstandigen een belangrijk deel van de kleine economie vormen en niet de toekomstige werkende armen zijn die massaal naar de Voedselbank moeten’.

Op 28 augustus krijgen ze daar alle gelegenheid toe. Volgens de organisatoren belooft het een pittig debat te worden en dat geloven wij graag. Als politici op één vlak tegenover elkaar staan is het namelijk wel hun zelfstandigenbeleid. Verplichte verzekeringen en een minimumloon of toch een leven vrij van betutteling voor zzp’ers? Het debat moet het uitwijzen.

Locatie en aanmelding

Het debat vindt plaats op 28 augustus om 19.30 (deuren open om 19.00 uur) in Hotel De Witte Bergen Eemnes (bij Hilversum). Deelname is gratis en aanmelden doe je via de website van ZZP Nederland.  afbeelding van Sanne Ruhaak
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor Baaz. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne